Publicerat 

Bön- och offerdag för pastors- och diakonutbildning

DSCF6005_pd17_700x500
Foto: Maja Floberg

11 mars 2018 är det dags för insamling igen. Mer specifik information kommer här.

Förra insamlingen:

Söndag 12 mars 2017 är det dags för bön- och offerdag för pastors- och diakonutbildningarna. Vi behöver investera i framtiden genom att se till att våra blivande pastorer och diakoner får den utbildning de förtjänar.

Ladda ned affisch för anslagstavlan

 

Bed för våra studenter! Här är ett brev till församlingen, en lista med alla studenter som har en koppling till någon av Equmeniakyrkans regioner.

Beställ tidningen Årsringar, en skrift av och med THS-studenter. Se beställningsinformation på www.blipastor.nu

Boka in ett besök från Campus Bromma!

På Bön- och offerdagen för pastors- och diakonutbildningen kan församlingar få besök från Campus Bromma. De som gärna åker ut och predikar är pastors- och diakonkandidater, rektor, personal och lärare på THS och Bromma folkhögskola samt ledamöter och adjungerade i Equmeniakyrkans antagningsnämnd.

År 2016 fick 113 församlingar besök, vilket var rekordmånga. Roligt nog var det flera församlingar som inte haft besök på många år som hörde av sig.

Bön- och offerdagen 2017 hålls den 12 mars, men många församlingar väljer ett annat datum. Den församling som vill ha ett besök vänder sig till Rune W Dahlén på rune@ths.se. De församlingar som inte hade besök 2016 prioriteras. En del församlingar har redan ordnat med predikan den söndagen, men då kanske en diakonkandidat kan få komma och vittna om sin kallelse och berätta om utbildningen till diakon.

De som medverkar kommer utan ersättning i form av arvode. Det enda församlingen behöver stå för är reseersättning och logi om resan är lång. Både pastors- och diakonkandidater är bosatta över hela landet, från Norrbotten till Skåne, så det är inte säkert att resan behöver bli så lång och dyr.

Förfrågningar som kommer efter den 1 februari brukar vara svåra att lösa, så hör av er så snart som möjligt.

Rune W Dahlén
rune@ths.se

Ge din gåva på gudstjänsten eller på bg: 900-3286

Swish: ”POD” 123 900 32 86