Fastedagar i Maehadkhii

Publicerat 

bön Maehadkhii (1 av 1)
Förra gången vi var här så fick vi avbryta fastan för en halvvild elefant sprang in i vårt läger – och vi sprang åt alla håll som vilda höns. Hur skulle det gå denna gång?

I januari så brukar pwokarendistriktet inbjuda alla intresserade till ett par dagars fasta och stillhet på ett berg någonstans i närheten av en kyrka. Denna gång var det dags för Maehadkhii, igen.

Fastedagarna är en uppskattad och lite exotisk händelse och för det mesta kommer ett hundratal människor, så också denna gång. Det är en blandning på åldrar och många är pastorer eller evangelister men inte alla.

Vädret är inte vad det brukar vara heller här. Det regnade på resan upp till byn, fast regnperioden är slut sedan två månader. Första natten sov vi i byn. Andra dagen åt vi frukost sen skulle vi gå upp till berget där vi skulle ha vårt läger. Ett annat berg än där elefanten attackerade förra gången.

Andra dagen regnade det ännu mer. Trosvissa, bestämde vi oss för att gå ändå och tro att det skulle sluta regna. Nu skedde det inte. Vi fick istället vända om efter en dryg timma under presenning, då vi bad och sjöng.

Vi fick sedan hålla till i kyrkan i byn. Det blev intensivt och kanske fler i byn fick en insyn av vad fasta och bön kan innebära? Det blev en tid när flera fick göra nya avstamp i sin kallelse. Det blev också många tillfällen när människor fick lyfta fram det som de brottas med i sina egna liv och lokala kyrkor. Vi bad sedan för dem.

Fastedagarna kretsade runt Johannes uppenbarelsetext till de sju församlingarna i Upp 2:1-3:22. Vi frågade oss; ”Lider vår församling av någon av dessa brister?”

Hur gick det då med regnet? – Jo, det fortsatte.

bilbogsering Maehadkhii (1 av 1)

Maehadkhii ligger högt upp. Vägen ner blev därför väldigt spännande, trots vår fyrhjulsdrivna pick-up. Jag hade lagt i kedjorna, när jag for från Chiang Mai – ifall. Vi krånglade på dem och bad en bön innan vi for. Med Guds vakande änglar över oss var vi bara nära att kana utför kanten vid några tillfällen. Är man då många så kan man få en bil på rätt köl igen.

Otto Ehrnvik
missionär Thailand