Publicerat 

Kalender

forsamlingswebb-erbjudande-200

 

 

För att lägga upp en kalenderhändelse klickar du på Nytt i den svarta raden och väljer Event.

Markera händelsens datum och tid.

Gäller det ett återkommande event, bockar du i detta.

kal_1
Under Information om händelsens plats kan du fylla i adress för att visa platsen för eventet i Google Map. kal_2

Text, bild, dokument och länk
I redigeringsfönstret kan du arbeta med Eventet på samma sätt som med en sida eller ett inlägg.

kal_3

Mer om kalendern
Det finns ingen standardkalender i WordPress, därför är pluginet All in One Event Calendar av Timely (http://time.ly/) installerad. Med pluginet kan man själv skapa händelser som kan vara heldagar och pågå flera dagar eller enbart ett par timmar. Event kan upprepas, t ex den 1:a varje månad. Eventen kan ha kategorier och taggar vilket gör det möjligt för besökare att bara se event inom en viss kategori.

Kalendrar kan importeras till All in One Event Calendar via ICS-feeds bland annat från Google och iCal, man anger då URL till feeden. Om man aktiverar funktionaliteten kan man också låta besökare prenumerera på kalendern man skapat. Då får de en länk som de kan i sina inställningar i valfri kalender.

Kalendern kan delas upp i olika områden genom att kategorisera eventen. Håll musen över Kategorier så syns de etiketter som används idag för events. Du kan också skapa nya etiketter. Det går också att styra kalendern så att den som standard visar upp bara en av kategorierna men att besökaren kan välja någon av de andra.