Publicerat 

Lekmannautbildning 2014-2015 # Scrabble – Nya foldrar

_TAZ8156Under innevarande läsår går 58 deltagare Lekmannautbildningen steg 1 och steg 2.1.

Många av tidigare och nuvarande deltagare har uttryckt sin glädje och uppskattning till föreläsare och kursansvariga. En önskan finns att många, många fler ska få ta del av denna utbildning.

Håll utkik! Om du ser Scrabble på broschyrer så kan det vara Lekmannautbildningen 2014-2015  som kallar på uppmärksamhet.

Vi återkommer snart med de nya foldrarna…

… nu är de här :-)

Steg 1

Steg 2.2

Publicerat 
banner_kyrko16_logo_720

Vi ses på Kyrkokonferensen!?

Över Kristi himmelsfärdshelgen är det kyrkokonferens för Equmeniakyrkans alla 730 församlingar. Då samlas ombud och deltagare i Kista från norr, söder, öst och väst till bl.a. förhandlingar, seminarier, bibelstudier, konserter, gudstjänster och ordination av nya pastorer och diakoner. En höjdpunkt alltså för alla som har sin andliga hemvist i Equmeniakyrkan.

banner_kyrko16_1

Temat i år är Ikläd er Kristus! När jag funderar på vad det betyder tänker jag på våren som äntligen är på väg. Och våren gör något med oss nordbor. Solen, ljuset, värmen och den grönskande naturen gör oss öppnare och mer avslappnade. Den får oss att sjunga att vintern rasat ut och att sköna maj är välkommen. Den får oss att plocka av de varma och tjocka vinterkläderna och sätta på ljusa vårkläder.

Allt detta är goda tecken på vad tron på Jesus Kristus också gör med oss människor. Den ger oss en ny tillit och trygghet, en ny glädje och lovsång och ett nytt sinnelag att klä oss i, nämligen Jesu sinnelag.

Paulus skriver om vad som klär oss människor allra bäst: ”som Guds utvalda, heliga och älskade skall ni alltså klä er i innerlig medkänsla, vänlighet, ödmjukhet, mildhet och tålamod”, Kol 3:12.

Det här är kläder som Gud längtar efter att ge oss människor.  De klär alla oavsett bakgrund, nationalitet, språk, kön, ålder och intresse. Och det är inte endast festkläder eller vardagsklädsel utan allväderskläder och åretruntkläder.  Så tänk om detta fick bli modekläderna för oss alla denna vår, ja detta år. Tänk om alltfler önskade bära Guds kläder! Tänk vad vackra vi människor skulle bli i dem och så mycket glädje vi skulle sprida! Då skulle mycket i våra liv och samhällen förändras. Då skulle vi slippa många av de problem och bekymmer vi brottas med och ondska, svek och våld i samhället skulle försvinna alltmer. Att ikläda sig Kristus ger en människa både trygghet, glädje, riktning och hopp i livet.

Men det börjar med att man får lära känna Guds stora kärlek på ett personligt sätt, för den som verkligen upplever sig älskad av Gud vill också gärna klä sig efter Guds smak.

Det är detta vi tror och arbetar för i Equmeniakyrka och Equmenia.

Tomas Hammar
Regional kyrkoledare

Publicerat 
13062819_10153596986985172_997286310_o

Hjälpen når fram i Ecuador

Det är morgon den fjärde dagen efter det att den starka jordbävningen skakade Ecuador. Det känns som en evighet sedan vi fick nyheten om jordbävningen från en syster i kuststaden Montecristi.

I söndags eftermiddag åkte Petter Hermansson, Gunilla Eliasson och jag runt till affärer i Ecuadors huvudstad Quito och köpte livsmedel, hygienartiklar, ljus, tändstickor och batterier. Detta som ett första konkret stöd från Equmeniakyrkan till de drabbade på Ecuadors norra kust.

Read more

Publicerat 
FB_IMG_1461071375759

Hälsning från Ecuador

I de jordbävningsdrabbade områdena i Ecuador arbetar vi med vår samarbetskyrka för att få fram hjälp och förmedlar även ekonomisk stöd. Här är en hälsning från Henry Burbano, kyrkoledare för Förbundskyrkan i Ecuador:

”Varma hälsningar mina kära syskon,

Vi är mycket skakade över det som har hänt på Ecuadors kust, samtidigt upplever vi Guds ledning och hjälp i det svåra som sker.

Vi är i kontakt med våra församlingar i det drabbade området och situationen är inte alls så enkel som vi först kunde höra. Vi är också i kontakt med andra samfund i Ecuador, i Latinamerika, i USA och i Sverige.

Tillsammans med andra samfund i Ecuador har vi börjat samla ihop kläder, sängkläder, handdukar och livsmedel. Vi har öppnat flera av våra kyrkor som tar emot dessa. Var annan timme analyserar vi situationen och eventuella nya informationer som vi får.

Vi planerar att köra ner till det drabbade området imorgon eller absolut senast på tisdag. Detta för att bättre kunna överblicka behoven och vad vi kan göra. Vi ställer alla våra resurser till förfogande för detta krisarbete. Tillsammans kan vi göra mycket!”

Vill du hjälpa till ekonomiskt? Swisha till 9003286 och märk gåvan med Ecuador. Eller sätt in på vårt bankgiro: 900-3286 och skriv på samma sätt Ecuador i meddelandet så kommer pengarna fram till vår samarbetskyrka.