Publicerat 

Var med och bed!

Vi hör ihop och har förmånen att bära varandra i förbön inför Gud. Bönen blir uttryck för omtanke och omsorg. I Equmeniakyrkan har vi en Förbönskalender, fortsätt att använda den men komplettera gärna med detta böneschema för församlingarna i Region Svealand.

Böneschema

Publicerat 

Sommarkonfirmation på Klintagården

konfaklinta-loggaVill du uppleva tre fullspäckade veckor på Öland med bad, lek, sport, kör, andakter, lovsång, undervisning & få vänner för livet?
Är du nyfiken på vem Jesus är eller längtar efter att lära känna Honom bättre?

Då är det dags att anmäla sig till konfalägret år 2017!

VAD ÄR KONFIRMATION?

Konfirmation är en period i ditt liv då du får chans att stanna upp, fundera och
samtala om frågor och ämnen som rör livet och den kristna tron

Under tre veckor på Klintagården möts vi för att tillsammans dela frågor och funderingar. Vi vill skapa en positiv miljö där ingen fråga är för liten eller för stor. Det handlar även om att få testa och utforska den kristna tron, därför kommer vi tillsammans få uppleva kyrkans tro och liv. Du kommer också att träffa nya vänner från hela landet.

Allt detta gör vi genom undervisning, lek, fritidsaktivitet och andakter. Oavsett om du är aktiv i en kyrka eller inte är du Varmt Välkommen!

LÄGERFAKTA:
Tid: 19 juni-9 juli 2017.
Plats: Klintagården, Köpingsvik Öland.
Ålder: Du ska minst ha gått ut åk 8 (vara född 2002 eller tidigare)

Avgift: 9350 kr inkl. logi, mat, mm och kurslitteratur. Om du anmäler dig via en arrangerande församling blir avgiften 8350 kr. (Anmälningsavgiften på 500kr ingår i avgiften och räknas av när du betalar hela lägeravgiften.)

Max antal deltagare: 40 konfirmander.

Förläggning: 4- eller 6 bäddsrum.

Anmälan: Skicka konfirmandens namn, personnummer och adress till hannasara@vasterportkyrkan.se eller stefan@missionskyrkanoskarshamn.se senast 15 november 2016.

Först till kvarn är det som gäller. Efteranmälan kan göras i mån av plats.

Mer info och lite olika röster om lägret hittar du i foldern här:

konfa2017_folder

konfirmation_affisch_2017

Publicerat 

Hyra husbil/husvagn på Tånga heds camping

 

 

Husvagn Knaus Royal 580UK Årsmodell: 2005. Sju bäddar(2 st är för max 60 kg). Förtält finns. Djur och rökfri vagn och tält.
För mer information och bokning: Daniel Dalén 0705-744 113 / daniel@tmb.se

Husvagn. Knaus 650 Exklusiv Scandinavian edition i nyskick. Plats för två vuxna och två barn/tonåringar i en dubbelsäng och en våningssäng. Onsdag – söndag 4500 kr. Önskas förtält tillkommer 500 kr.
För mer information och bokning: Marcus Josefsson 0709-601 434 / marcus@eklyckans.se

Sidan kommer att uppdateras.

 

Publicerat 

Dag för ungdomsanställda den 4 april

den 4 april våren ses vi en dag någonstans i regionen. Tanken med vårens träff är att få mötas i en lokal församling/förening där de får möjlighet att berätta om sitt arbete och vi alla tillsammans får utmanas och fundera kring vår egen verksamhet. Vårens träff är tisdagen den 4 mars. Info om plats kommer senare!

Under dagen bjuder Equmenia Mitt på fika och lunch, men resan står din församling för.

Du anmäler dig till dagen genom att skicka ett mail till Maria Melin. Vi behöver din anmälan senast en vecka innan.

Mer information hittar du i vårkalender som du hittar här.

Publicerat 

Medarbetardag 30 mars i Equmeniakyrkan Söderhamn

Välkommen till en inspirationsdag och årsmöte i Söderhamns Missionskyrka. Dagen har tema “Växa i tro” och kommer ha fokus på ungdomar och församling. Vi kommer få besök Carin Dernulf, generalsekreterare för Equmenia och Magnus Stengård, biträdande generalsekreterare. Vi kommer också ha årsmöte för vår regions medarbetarförbund.

 

 

Schemat för dagen är som följer:
9.30 Start med fika
10.00 Samling – morgonbön
10.15 Carin/Magnus
12.00 Lunch
12.45 Carin/Magnus
15.15 IT cliffhanger med Niklas & Maria
15.30 Fika och under tiden så håller vi medarbetarförbundets årsmöte.
Slut ca 16.00

Det kommer serveras fisk till lunch och fika vid två tillfällen. Kostnaden för dagen är 200:- och betalning kan ske i förväg på På Nordea 38 09 53-0, ordentligt märkt med namn! Eller så kan du betala med kort på plats. Vi tar inga kontanter.
För att kunna beräkna maten måste du anmäla dig här senast den 19 mars.

Väl mött till en spännande dag!

Publicerat 

Handbok på gång i Equmeniakyrkan – del 2 Sandviken

Kursdag 2
För Region Mitt är denna dag den 16 mars i Kanalkyrkan, Sandviken. Vi börjar kl 9:30 med fika. Kl 10 börjar programmet och håller på till cirka 16. Om du behöver hjälp med att hitta någonstans att övernatta kan du vända dig till sara.lofstedt@equmeniakyrkan.se.

Avslutning/examination
Kursens examinationsform är en skriftlig reflektion i form av en kortare essä. Du som lämnar in din essä kommer att få ett kursintyg på genomgången kurs.

ANMÄLAN

Anmälan gjordes till del 1. Hör av dig till sara.lofstedt@equmeniakyrkan.se om du INTE har möjlighet att komma till Sandviken.

 

Mer information hittar du här