Publicerat 

SB pensionsstiftelse

 

topnavbilder800_bla(4)


Svenska Baptistsamfundet

Kontakt

Anslagstavla

Historia


Svenska Baptistsamfundets pensionsstiftelse

Kontaktperson:

Brigithe Törneke, 08-580 031 15

Josefine Höglund, 08-580 031 14

Kontakt via mail

Från och med 1 januari 2010 tillämpar Svenska Baptistsamfundet kollektivavtalet mellan SKTF och Arbetsgivaralliansen för Trossamfund och Ekumeniska Organisationer. Personer som fanns i Baptistsamfundets system för pension och försäkringar den 30 juni 2009 eller tidigare, ska vara kvar i detta och därför anmälas och rapporteras till Svenska Baptistsamfundet. Equmeniakyrkan arbetar med nya försäkringslösningar men ännu gäller ovanstående

Pensionsstiftelsen förvaltar försäkringstagarnas och därmed Pensionsstiftelsens medel. Arbetsgivaren inbetalar den anställdes intjänade pensionsbelopp och skall betala skatt på detta.

Vid uppsägning av den anställde som ej går in i ny tjänst skickas ett fribrev till personen. Den visar på hur pensionen kan bli vid pensionsåldern.

Den anställde kan inte påverka val av fond förvaltningen eller själv välja fondförvaltare. Det utgår ej några årliga besked till den anställde hur pensionen utvecklar sig

Anmälan om nyanställningar och tjänsteförändringar

När den anställde börjar ny tjänst måste församlingen anmäla det till Svenska Baptistsamfundet för att försäkringarna skall börja gälla. Då en försäkringsanmälan inte kan gälla retroaktivt är det lämpligt att en anmälan skickas till Baptistsamfundet innan själva tillträdesdagen. När den anställdes villkor förändras (lönenivå och/eller tjänsteomfattningen) måste även det anmälas till Svenska Baptistsamfundet för att den anställde skall få ut korrekt ersättning vid eventuell sjukdom. För att en försäkring skall upphöra måste den avanmälas.

För att på bästa sätt hantera dessa anmälningar/avanmälningar finns en speciell blankett som kan hämtas hem här i pdf-format. Alla eventuella anmälningar av skada, dödsfall eller sjukdom går via Svenska Baptistsamfundet om inget annat sägs.

 

 Blanketter

Anmälan o avanmälan till SB:s försäkringar och pensioner

Anmalan_Trygghetsforsakring

Skadeanmälan

TFA_anm_F7007

Sjukanmälan (från 90 dagen)

TGLanmBliwa SjukanmSPP

Anmälan om dödsfall

TGLanmBliwa

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *