Publicerat 

Kyrkokonferensen 2014

 

banner200_KK14Kyrkokonferensen Rötter och vingar 29–31 maj i Filadelfiakyrkan i Stockholm

Rötter och vingar var temat för Equmeniakyrkans kyrkokonferens 2014. Rötterna vi har i våra tre bildarsamfund har format oss och kommer alltid färga vår resa vidare. Vingar handlar om vår framtid, vår längtan att nå längre med budskapet och att människor ska komma till tro.

Bilder
Bilder från konferensen »

Webbsändningar
Vi sände direkt från konferensen via webben.
Missade du något kan du titta på tidigare sändningar »

Talarmanus och webbsändna predikningar
Det kan dröja en stund innan webbsändningen startar men om du väntar,
utan att klicka på play, så börjar den spela så snart den laddat klart.

Bibelstudium med Sofia Camnerin 27 maj
”Saliga de som gör fred” »

Predikan av Olle Alkholm 29 maj 2014
Ladda ner pdf »
Se webbsändningen av predikan »

Predikan av Sofia Camnerin 29 maj
Ladda ner pdf »
Se webbsändningen av predikan »

Predikan av Jenny Dobers 30 maj
Ladda ner pdf »
Se webbsändningen av predikan »

Predikan av Lasse Svensson sändningsgudstjänst 31 maj
Ladda ner pdf »
Se webbsändningen av predikan »

Handlingar och uttalande
Vid incheckningen till konferensen delades handlingar ut men fanns också att ladda ner på webben.
Handlingar och uttalande »

Konferensens upplägg
2014 års konferens koncentrerades kring förhandlingarna efter att det flera gånger har föreslagits i utvärderingarna, att renodla kyrkokonferensen till årsmöte med jämna mellanrum. Detta för att minska kostnaderna och därmed deltagaravgiften. För att se om det blev som tänkt kommer konferensen i vanlig ordning att utvärderas.


Konferensen på webben

Nedan finner du mer information om konferensen. Texterna här ovan var också en del av hur konferensen Rötter och vingar presenterades här på webben.

Programboken
Ladda ner programboken 

  • Konferensen pågår tre dagar, från torsdag till lördag
  • Det finns tre till fyra stora bibelstudier att välja på istället för många mindre seminarier
  • De lokala församlingarna bjuder in till kvällsevenemang
  • Ingen gemensam gudstjänst på söndagen, utan de lokala församlingarna bjuder in till gudstjänst på söndagsförmiddagen.
  • Lunch ordnar var och en på stan.

Anmälan
Här kan du anmäla dig till Equmeniakyrkans kyrkokonferens men också till bildarsamfundens årsmöten. Till anmälan »

Antal ombud
För Equmeniakyrkans förhandlingar har församlingar rätt att skicka olika många ombud beroende på hur stor församlingen är. Regeln ser ut så här: 1-199 medlemmar i församlingen får skicka 2 ombud, sen en ytterligare 1 ombud per påbörjat hundratal. Dock max 10 ombud.
Metodistkyrkan i Sverige: Varje församling har rätt att sända ett ombud till årsmötet. Svenska Baptistsamfundet: Rätt att delta i årsmötet tillkommer varje församling med två ombud, samt missionsstyrelsens ledarmöter.
Svenska Missionskyrkan: Församling med upp till 99 medlemmar har rätt till 2 ombud. För varje påbörjat 100-tal medlemmar därutöver utses ytterligare 1 ombud.

Fullmakt
En fullmakt mejlas till den adress som är angiven i anmälningsformuläret. Där står om du är ombud för Equmeniakyrkan och/eller ett av bildarsamfundens årsmöte. Första utskickat av fullmakter gjordes i slutet av v 19. OBS! Skriv ut fullmakten och se till att få den underskriven av församlingens ordförande eller sekreterare. Ta med underskriven fullmakt till incheckningen på plats.

Barnkonferensen
Barnkonferensen har också temat Rötter och vingar. Det blir lek, undervisning, aktiviteter och tid för vila. Barnens konferens pågår parallellt med kyrkokonferensen i Filadelfiakyrkans lokaler under dagprogrammet fram till att förhandlingarna är slut. Föräldrarna hämtar barnen för att äta lunch eftersom ingen lunch serveras på barnkonferensen. Kostnaden är 300 kr. Aktiviteter, frukt och mellanmål ingår i priset. I anmälningsformuläret anger du vilka dagar barnet deltar. Läs mer om Barnkonferensen »

Anmälan och priser
Equmeniakyrkans konferens kostar 700 kr fram till 1 maj, efter det 900 kr. Den som enbart deltar på ett bildarsamfunds årsmöte betalar 150 kr. Barnkonferensen kostar 300 kr.

Boende
I Stockholm är hotellen svåra att förhandla grupprabatter med, så det kan vi tyvärr inte erbjuda. Du kan söka hotell eller vandrarhem på bokningssidor som www.hotels.com eller booking.com.
Filadelfiakyrkan ligger på Rörstrandsgatan 5, nära S:t Eriksplans tunnelbanestation .

Mat
Lunch köper var och en för sig. De som har med sig barn som deltar på barnkonferensen hämtar dem för att äta tillsammans. Läs gärna här för tips på restauranger »

Konferenskör
Mer information om  konferenskörens repetitionstillfällen »

Gudstjänster

Torsdag förmiddag 10.00
Inledningsgudstjänst Förbön för blivande pastorer och diakoner Olle Alkholm, Hanna Ekstedt

Torsdag kväll 19.00 Nattvardsgudstjänst med förbön Sofia Camnerin, Michael Johnson Internationell gäst: Salam Hanna

Fredag kväll 19.00
Internationell gudstjänst Avskiljning av missionärer, förbön för internationella medarbetare och volontärer. Jenny Dobers, Bertil Svensson, Cai Berger, Tensta Gospel och Joyful Noise som leds av Cedwin Sandanam och Dinah Yonas

Lördag kväll 19.00
Ordinationsgudstjänst Lasse Svensson, Olle Alkholm Konferenskör som leds av Kristina Åkesson och Lotta Holmberg Larson

Bibelstudier
Fyra bibelstudier fredagen den 30 maj kl 9.00-10.00. Arrangemanget sker i samverkan med Studieförbundet Bilda

1.”Saliga de som gör fred” – ett bibelstudium som fördjupar bibelorden om hur fred är vägen till fred och vad det betyder i våra egna liv.
Vad innebär bibelordet från Saligprisningarna Matt 5:9 och i vilken rörelse sätter det och andra bibeltexter oss? Bo Forsberg, generalsekreterare på Diakonia Sofia Camnerin, biträdande kyrkoledare i Equmeniakyrkan

2.”Om ni hälsar vänligt på era syskon och bara på dem, gör ni då något märkvärdigt?” Ett bibelstudium om att bryta invanda handlingsmönster i församlingen.
Hur kan Matt 5:38-48 hjälpa kyrkan att spränga sina väggar? Vi närstuderar några av Jesus mest provocerande utmaningar i Bergpredikan och reflekterar över hur dessa versar skulle kunna röra om i ”församlingsgrytan”. Rikard Roitto, teol. dr och lektor i exegetisk teologi vid Teologiska Högskolan i Stockholm och pastor i Equmeniakyrkan.

3.Vi rör oss med Bibeln – ett bibelstudium om tre bibelsammanhang genom sång och dans
I bibelstudiet blir ordet förkroppsligat genom sånger och rörelser. Vi prövar vad som händer när texten uttrycks med hela kroppen. Marta Vassegård, danshandläggare i Equmenia, bjuder in oss att gestalta bibelberättelserna genom dans och rörelse Jan Mattsson, pastor och sångskrivare, får oss att sjunga bibelns ord

4. Bibliodrama – ett bibelstudium om rötter och vingar
Genom Bibliodrama lever vi oss in bibeltexten från 1 Mosebok 3:22-24 med hjälp av kroppen, sinnena och den personliga livserfarenheten. Vi använder kreativa uttryckssätt som rörelse, improvisation, drama, bild och form för att utforska textens innehåll. Välkommen att prova Bibliodrama och undersöka våra rötter och vingar. Eva Danneholm, diplomerad Bibliodramaledare och pastor Lotta Geisler, kursledare Grundkurs Bibliodrama, diakon och lärare Bromma folkhögskola Equmeniakyrkans medarbetarförbund Håller årsmöte på fredagen 30 maj kl 16.30-18.30

Kvällsevenemang

Onsdag 28 maj

Kvällsmöte med Equmeniakyrkans evangelister, Immanuelskyrkan kl 20.00 Medverkande: Equmeniakyrkans evangelister

Torsdag 29 maj

Eyes on tomorrow -Rättvisecafé, Norrmalmskyrkan kl 21.30 sånger för livet, kärleken och rättvisan från olika tidsepoker och delar av världen. Medverkande: Sångensemblen Iris, Göteborg samt Bo Forsberg, Diakonia

Mångfalden är här, Immanuelaskyrkan
Fika från 21.00. Program startar 21.30. Medverkande: Marco Helles – Immanuelskyrkan, Carin Hemmati – Hallundakyrkan, Mariam Ghaly – Högdalskyrkan. Martin och Jessica Åsander med musiker. Release av Equmeniakyrkans bok och film : Mångfald i församlingen – så funkar det. Kungstensgatan 17 T-bana Rådmansgatan

Fredag 30 maj

Hur kan kyrkan blomstra i vintertider? St Peters Kyrka kl 21.00
Café och samtalskväll Marcus Johansson, Joel Halldorf, Charlotte Thaarup och Magnus Sternegård

Samtal om Kongostaterna. Intryck och frågor om hälsovård och utveckling, Kungsholms baptistkyrkan 21.00 an vi tillsammans med våra samarbetskyrkor i Kongostaterna bidra till en nystart för hälsovårdsarbetet och en verklig utveckling? Sedan 1800-talet har Equmeniakyrkans bildarsamfund varit aktiva i mission i Kongoländerna och sjuk- och hälsovård har varit ett central arbete. Stora samarbetskyrkor har bildats. Men Kongo Brazzaville ligger på plats 142 i det internationella utvecklingsindexet (Human Dimension Index) och Kongo Kinshasa på plats 186 (sist). Sverige ligger på 7:e plats. Kom och ta del av situationen idag och information om det nya hälsovårdsnätverket som kyrkorna i kongostaterna startat. Ställ dina frågor – ge dina synpunkter – bidra i ett kvällssamtal för att hitta konstruktiva vägar mot utveckling och hälsa för Kongos befolkningar. Medverkande: Equmeniakyrkans referensgrupp för hälsovård och samordnare för Afrika

Mellan hav och himmel, Immanuelskyrkan
Fika från 21.00. Program startar 21.30. Medverkande: Stefan Edman – biolog och författare. Vox Immanuel från Stockholm, Betlehemskyrkans kör från Göteborg Dirigenter: Carin Åkesson och Kristina Åkesson

Teologiska kommittén Mer info kommer.

Lördag 31 maj

Konsert med Tomas Boström,
St Peters kyrka kl 21.00. Inträde 50kr

Tillsammans gör skillnad – om sociala och diakonala initiativ, Immanuelskyrkan
Fika från 21.00. Program startar 21.30. Medverkande: Magnus Helmner – Ny gemenskap., Johan Holmdahl – Frälsningsarmén. Lena Fridebo Tengmark – volontär. Frank Åkerman – Hela människan. Magnus Helmner med band.

Som barn i ditt hus – ett musikdrama baserat på Oslo Gospel Choirs mässa Gloria, Norrmalmskyrka, 21.30 Musik: Tore W. Aas Sångtexter:  Tore W. Aas och Hans Olav Mørk Dramatisering och svensk översättning av sångtexter: Stefan Albinsson Bearbetning och musikalisk ledning: Marie Rindborg Koreografi: Helena Rindborg och Josefin Åkerstedt Föreställningens längd: ca 80 minuter. Fri entré

Öppet hus i Alvik

Är du intresserad att se hur kansliet i Alvik ser ut? Söndagen 1 juni håller vi öppet hus 13.00–15.00. Välkommen att titta och ställa frågor till personalen på plats. Förutom Equmeniakyrkan och Equmenia så är flera organisationer på Ekumeniska centret bemannade. Vi bjuder på kaffe och te med tilltugg.

Avslutningsgudstjänst för kapellet på Lidingö Lidingö folkhögskola söndag 1 juni kl 16.00

Gudstjänstens tema: Guds mission Predikant: Regional kyrkoledare Jenny Dobers Övrig medverkan: Ulf Hållmarker ordförande i SMK kyrkostyrelse, Bertil Svensson Generalsekreterare i SMK, Jenny Dobers Regional kyrkoledare Equmeniakyrkan Wang Zhenren Rektor på Teologiska seminariet i Wuhan Ge Baojuan pastor Teologiska seminariet i Wuhan Torbjörn Bådagård rektor Lidingö folkhögskola Musiker/solist: Elever från Betel i Bromma 14.00 – 16.00 kyrkkaffe med program – Historisk rundvandring med Rune W Dahlén – Bildvisning från Missionsskolans drygt 100 åriga historia Björn Wennfors – Mission i 2000 talet, utställning av folkhögskolans internationella utbildning Exchange med studerande från våra systerkyrkor Närmaste T-bana/busshållplats/ pendeltåg:T-bana till Ropten, buss 201 mot Brevik. Hållplats folkhögskolan Gatuadress: Kottlavägen 116  Lidingö Klicka här för att ladda hem programblad med tider i pdf-format.

Till församlingens webbplats och utskick
Här nedan finns en mapp att ladda ned som innehåller annonser och banners. Annonserna kan tryckas i för samlingens nyhetsblad. De finns i både liggande och stående format. Till hemsidan finns banners i storlekarna 150 pixlar och 200 pixlar. Finns behov av andra format, kontakta Rebecka Hellqvist, rebecka.hellqvist@equmeniakyrkan.se Klicka här för att ladda ned pressmaterial

Ljusskyltar på väg – premiärvisas på konferensen
En hel del församlingar har hört av sig till kansliet om att de vill göra reklam utomhus för Equmeniakyrkan, med en ljusskylt utomhus på kyrkväggen. Det har vi tagit på allvar. På kyrkokonferensen kommer vi därför att kunna premiärvisa ljusskyltar i en väldigt attraktiv lösning som vi hoppas flera församlingar kommer att bli intresserade av. Vi samarbetar med företaget Skyltstället i Borlänge om ljusskyltarna och de kommer också att finnas på plats i Filadelfiakyrkan under konferensen för att presentera hur skyltarna fungerar, och kan berätta mer om storlekar, montering och pris. Läs mer >