Vi var på scouthajk den 3–5 maj

Publicerat 2019-05-27 av rambergskyrkan

”Sikken uppladdning veckorna före, årets värmebölja! Äntligen vår, och tur att vi la hajken i maj!” – Men vad händer? SMHI och YR börjar tala om kalla vindar, snö, hagel och kallt! Så när vi – med de äldsta patrullerna börjar tala om kanothajk fre–lör, och sedan fortsätta med de andra patrullerna på Åsengården, så kanske vi inte riktigt inser vilket väder som kan komma!

16 kanotsugna reser på fredagen mot Boråsområdet, och möts av snö och hagel ju närmare vi kommer! Men! Väl framme blåser det ”bara” svinkallt från sjön Säven, ingen nederbörd just där. Efter lite ledartvekan om det lämpliga i att paddla, så ger oss scouterna ”onda ögat” och med­delar: ”Vi paddlar!”

40 min senare landar vi på en ö i sjön, gör upp eld, spänner upp våra presen­ningar och lagar mat! Vi får en kall men ganska OK kväll, fortfarande utan nåt från himlen!!!

Nästa dags morgon – samma kyla, vind och moln, men inget annat! Så paddlingen hem gick bra, och vi förenades med de andra, 57 scouter, ledare och föräldrar vid vindskydden på Åsen­gården!

Leken ”Jeriko”, spårning matlagning och lägerbål stod på programmet, och genomfördes utan regn eller snö!!!

Efter en kall natt packades alltihop på respektive släpkärra, och hajken avslutades – som van­ligt med en samling med berättelser om när scouterna ”Bjöd till” på olika ställen på Hisingen, med städning i skogen, skrabbelurer på Backaplan m.m, och en avslutning med sången ”Scouter bryr sig om”!

Och med ett präktigt REKORD – 74 st på hajk har vi aldrig varit förut! Så kul!

Göran Bjerhem – fortfarande scoutledare! Plats för fler ledare till hösten!!!