Alphakurs – om vägval i livet

Publicerat 2017-07-13 av hillevi

Är du allmänt nyfiken och intresserad av vad kristen tro står för, eller är du redan troende och vill fräscha upp/fördjupa dina kunskaper? Välkommen att delta i höstens Alphakurs i Strandkyrkan! Start tisdagen den 12 sept kl 18.30 – 21.00. Vi träffas sedan varannan tisdagskväll och en lördag under hösten.

Alpha är en introduktionskurs i kristen tro. Det är en kursform som växte fram i Holy Trinity i Brompton, London redan på 1970-talet. Därefter har konceptet använts inom många olika kyrkor, och tusentals människor världen över har gått en Alphakurs.

Vägen

En kurskväll börjar med att vi äter en enkel måltid tillsammans. Ca kl 19 lyssnar vi till ett föredrag över kvällens ämne. Efter en kort paus med kaffe/te och en kaka, samlas vi i smågrupper. Där får vi möjlighet att samtala om kvällens ämne, och också dela tankar och frågor kring annat som känns aktuellt. Alla får komma till tals och vi lyssnar respektfullt till varandra. Ingen fråga är för stor eller för liten eller för konstig eller för svår för att tas upp!

Kursens föredrag tar upp olika centrala teman inom kristen tro, t ex om bön och bibelläsning, om synen på Jesus, om den helige Andes verk, om kyrka och församling. Den allra första kvällen tar upp tankarna kring kristen tro över huvud taget – är den tråkig, osann, irrelevant i dag, eller möjligen precis tvärtom?

Anmälan senast den 4 sept till Hillevi Jönsson (pastor i Strandkyrkan) på tel 0708-85 42 45 eller per mail: strandkyrkan@gmail.com.