Vår mission

Equmeniakyrkan vill vara:

En kyrka för hela livet där mötet med Jesus Kristus förvandlar  – mig, dig och världen.  Vad betyder det? För mig som människa, för vårt liv tillsammans i samhället och för de utmaningar som vår värld ställer oss inför?

Det kan uttryckas på många sätt. Ett är att Kristus i alla tider sänder sina lärjungar med evangelium om Guds rike. Genom evangelisation bärs berättelsen om Kristus vidare, genom diakoni  står den upp för medmänniskorna och genom gemenskap upprättas människor.

Dessa tre, evangelisation, diakoni och gemenskap är oskiljaktiga uttryck i vårt uppdrag – som kyrka och som kristna.

 

Vad är mission?

Att arbeta utomlands

Finansiering

 


sto¦êd-va¦èrt-arbete

Equmeniakyrkans 90-konto
pg 90 03 28-6
Ge en gåva »
internationellt
leta-fo¦êrsamling
VK15_banner220
Apr
24
tor
all-day Två tolvstegskonferenser @ Stockholm
Två tolvstegskonferenser @ Stockholm
Apr 24 – Apr 26 all-day
Fredag 25 april, 9.30-16.00, S:ta Eugeniakyrkan i Stockholm De Tolv Stegens ursprungskällor och kraft; Erfarenheter från sponsorskap; AA:s Tolv Steg och Ignatius’ Andliga övningar. Lördag 26 april, 9.30-17.00, Vasakåren Stockholm Ett introduktionsseminarium om hur man startar[...]
Apr
25
fre
all-day Omställningskonferens @ Andreaskyrkan
Omställningskonferens @ Andreaskyrkan
Apr 25 – Apr 26 all-day
Hur kan omställningsrörelsen och kyrkorna samarbeta? Om omställning till en miljöriktig och hållbar värld. Vad har vi gemensamt? Vad kan vi göra tillsammans? Kom gärna flera från varje församling! Inbjudan » Varmt välkomna!
Maj
4
sön
Bli ekumenisk följeslagare
Bli ekumenisk följeslagare
Maj 4 @ 06:30 – 19:15
Bli ekumenisk följeslagare Vill du bli ekumenisk följeslagare? Nu söker Sveriges kristna råd följeslagare till Ekumeniska följeslagarprogrammet i Palestina och Israel, med utresa i oktober 2014 och januari 2015. Syftet med följeslagarna är att genom[...]

Se Kalender

facebook-220
Remiss_220
mosaiken