Familjen Kiese

Clara & Hervé Kiese


I början av 2022 kommer vi att åka ut som missionärer till Luozi i Kongo-Kinshasa. Familjen Kiese består av Hervé, Clara, Samuel och Miriam. Vi bor i Trollhättan och är medlemmar i Lindvedens Missionsförsamling.

Herve: Jag kommer från Kongo Kinshasa där jag var engagerad inom barn- och ungdomsverksamheten i kyrkan och Bibeln idag. Just nu är jag pastor inom Equmeniakyrkan men utan tjänst. Däremot jobbar jag som lärarvikarie och fritidsledare.

Clara: Nu är jag föräldraledig men annars jobbar jag som sjuksköterska. Jag är uppvuxen på Orust och innan jag flyttade till Trollhättan för att studera åkte jag till Kongo-Kinshasa med Apg29. Det blev en en givande och lärorik resa på många sätt och det var även där som jag träffade Hervé för första gången.

Samuel: Jag är 3 år! Jag är storebror och en stor pojke nu! Jag gillar att busa, läsa om dinosaurier, leka med lego, cykla och berätta historier. Det är lite svårt att förstå vad Kongo är, men pappa är tydligen därifrån och han pratar ofta med kompisar från Kongo. Pappa har sagt att jag ska få en get!

Miriam: Jag är familjens nykomling och föddes i april. Jag gillar mjölk, smaka på nya saker, när storebror busar och mina goa föräldrar. Vad jag tycker om att åka till Kongo? Jo det blir säkert bra!

När vi träffades drömde vi tidigt om att få arbeta tillsammans. Tänk om Gud kunde använda oss tillsammans, som missionärer? Herve med sitt engagemang för evangelisation, ungdomar och bibelläsning och Clara med intresse för sjukvård och humanitär hjälp. Nu nio år senare när vi har gift oss, studerat, väntat på uppehållstillstånd, jobbat och fått barn är vi alltså på väg tillbaka till Luozi, där vår gemensamma resa började. Vi tackar Gud och ber om styrka för det nya uppdraget som vi har fått från Equmeniakyrkan.

Herve kommer att arbeta med evangelisation samt barn-och ungdomsarbete. Exempelvis finns behov av att undervisa i klimatfrågor och migration. Migration är en viktig fråga eftersom mer än fyra av fem unga drömmer om västvärlden, men de saknar information hur det fungerar här och många dör på resan. Det finns även tankar på att skapa relation mellan Sverige och Kongo genom scouterna, stödja arbetet i rekrytering av pastorer och skapa en manual för konflikthantering. Inom evangelisationen finns det även behov av att utveckla en strategi för diakoniarbetet då behoven är så stora.

Clara kommer arbeta med sjukhuset i Luozi och ha kontakt med sjukhuset IME i Kimpese, där flera kyrkor samarbetar. Kyrkan önskar även samarbete med deras avdelning ”Kvinnor och familj” där de vill till exempel hjälpa änkor, unga mödrar och analfabeter.

Må Gud vägleda oss.