host-equmeniakyrkan-startsida

En kyrka för hela livet

– där mötet med Jesus Kristus förvandlar mig, dig och världen

Bön och förbön

Var gärna med och be. Tillsammans med församlingar runt om i landet ber vi för nationellt och internationellt arbete inom Equmenia och Equmeniakyrkan.

Förbön och förbönskalender

Kalender

Se hela kalendern

Syd samlas

Syd Samlas

En digital mötesplats för viktiga ämnen. Tema: Heliga vanor  

Färdplan
Klimatnödläge
Färdplan
Klimatnödläge
Lasse Möter - samtalsserie med Lasse Svensson
På hjärtat med Karin Wiborn. Podcast.
joakim-hagerius-söndagar-webben-startsida
Arnes Fredagstankar

Equmeniakyrkan på Instagram

Välkommen till Skövde 21-22 oktober! 🌍
Möte:Mission är Equmenia och Equmeniakyrkans återkommande mötesplats och missionskonferens för dig som har ett intresse, hjärta och engagemang för mission. Vi vill samlas kring Guds mission för att djupdyka i stora och små frågor, möta varandra och söka Gud i samtal, i gudstjänster och kring fikaborden. 

👉🏽 Läs mer och anmäl dig på www.equmenia.se/motemission/
Marcus Lind förklarade likheten mellan Paw Patrol och församlingen under sin predikan på Kyrkokonferensen. Kommer du ihåg den?
Biträdande kyrkoledare Joakim Hagerius skriver om jubileumstiderna i Equmeniakyrkan i veckans Perspektiv. Läs hela texten på www.sandaren.se

”Är det viktigt att högtidlighålla minnet av händelser som dessa eller ska vi lämna det som varit och se framåt? Det är inte antingen eller: att minnas eller se framåt, utan både ock: att minnas och se framåt.

Minnet är viktigt för kristen tro, men det går att minnas på olika sätt. Ett av dessa sätt är att minnas nostalgiskt och längta tillbaka till något som varit, till en guldålder för 50 år sedan, för 175 år sedan eller för 2000 år sedan på Apostlagärningarnas tid. Men det finns ingen sådan guldålder, och även om det hade funnits så hade det inte varit möjligt att göra en tidsresa dit på ett meningsfullt sätt. Vi lever alla i vår tid och det är som det ska vara.”
Idag är det internationella bönedagen för fred. 🕊️
Just nu inbjuder Kyrkornas världsråd medlemskyrkor, samfund och civilsamhällesorganisationer runt om i världen att delta i en veckas bön för rättvis fred för alla i Palestina och Israel.
 
🙏🏾 Var gärna med och be för fred och rättvisa för alla i Israel och Palestina. 
 
Läs mer om veckan här 
www.oikoumene.org/events/world-week-for-peace-in-palestine-and-israel
Dagens etapp under #pilgrim175 är idag ca 16 km och idag reflekterar gruppen tillsammans med Lena Bergström på temat "Skapelsen". Ett glatt gäng som vi hoppas får uppehåll under sin vandring idag!
Denna vecka är Pilgrim175 igång och det är ett glatt gäng som vandrar från Betlehemskyrkan i Göteborg till Vallersvik. Under dagarna vandrar man både en stund i tystnad och en stund i samtal med pauser för att vila och fylla på energin. Varje dag har ett tema och en medvandrare, idag måndag är temat "Bildningens väg" och etappen går från Fiskebäck till Lerkil. Under veckan kommer vi att få mer inblick i vandringen och rapporter från gruppen.
I denna film berättar vi mer om vår nya samtalskurs "Söka & finna livsmod" som är en kurs i existentiell hälsa och som erbjuder inspelade filmer som fungerar som samtalsstöd på åtta olika teman om existensiell hälsa. Hör det första gänget som kört kursen i Ystad under våren 2023 berätta om upplägget och hör deltagarna dela med sig. 

Läs mer om kursen och anmäl er församling här:
https://equmeniakyrkan.se/soka-finna-livsmod/