En kyrka för hela livet

där mötet med Jesus Kristus förvandlar mig, dig och världen

Bön och förbön

Var gärna med och be. Tillsammans med församlingar runt om i landet ber vi för nationellt och internationellt arbete inom Equmenia och Equmeniakyrkan.

Bön och förbön

Kalender

Se hela kalendern

Färdplan
Klimatnödläge
Färdplan
Klimatnödläge
Lasse Möter - samtalsserie med Lasse Svensson
På hjärtat med Karin Wiborn. Podcast.
joakim-hagerius-söndagar-webben-startsida
Arnes Fredagstankar

Equmeniakyrkan på Instagram

Kyrkostyrelsen föreslår Karin Wiborn som ny kyrkoledare. I samband med kyrkostyrelsens sammanträde på Hönö under pingsthelgen har en enig styrelse beslutat att föreslå Karin Wiborn som kyrkoledare för Equmeniakyrkan. Om kyrkokonferensen i augusti ställer sig bakom förslaget tar hon då över efter Lasse Svensson. 

Det är med spänd förväntan vi ser fram emot att få arbeta tillsammans med Karin som kyrkoledare. Hon har ett starkt stöd i vår kyrka och möter mer än väl den kravprofil vi tagit fram tillsammans med församlingarna, säger kyrkostyrelsens ordförande Kerstin Enlund. 

Karin Wiborn har en lång erfarenhet från ledande roller i svensk kyrklighet. Hon är idag biträdande kyrkoledare i Equmeniakyrkan. Tidigare har hon varit missionsföreståndare för Svenska Baptistsamfundet och generalsekreterare för Sveriges kristna råd.

Läs mer på Equmeniakyrkan.se
Under kyrkokonferensen i Göteborg pågår samtidigt barnkonferensen! Häng med och upplev äventyr med Paulus, barnmöten, workshops, aktiviteter, sång och skoj. Barnkonferensen pågår torsdag 15/8 - lördag 17/8 9.30-12.00 & 13.45-17.00.

Till barnmöten och Familjefesten är alla, både konferensdeltagare och du som bor i närheten varmt välkomna! Dessa event sker i Johannebergs Equmeniakyrka.

Barnmöten – Fredag 16/8 & lördag 17/8 kl 17.00
Familjefest – Lördag 17/8 kl. 14.30

Läs mer och anmäl er på equmeniakyrkan.se/kyrkokonferensen
Vi söker missionärer till Ecuador och Kongo Brazzaville. 🌎 www.equmeniakyrkan.se/lediga-tjanster/equmeniakyrkan-soker-missionarer/
Equmeniakyrkan söker Missionärer till Kongo Brazzaville och Ecuador. 🌍

www.equmeniakyrkan.se/lediga-tjanster/equmeniakyrkan-soker-missionarer/
Vi söker vikarierande kommunikatör till Equmeniakyrkans nationella kommunikationsenhet! Läs mer om tjänsten här: https://equmeniakyrkan.se/lediga-tjanster/kommunikator/
Gud, vår tillflykt och vår starkhet,
tack för bönens gåva och möjlighet.
Hör vår bön, svara oss i kärlek,
handla med oss efter din vilja.
Låt vår bön bli en kamp för det 
goda och en vila i dig. 
I Jesu namn.
Amen. 

Idag är det Bönsöndagen i kyrkoåret. 🙏 Tillsammans ber vi kristna till Gud, varje dag och året runt, om det som ligger på våra hjärtan. Bönens uttryckssätt är många och kan till exempel vara genom sånger, suckar, tystnad eller talad bön. Bönen är uttryck för människans gemenskap och samtal med Gud. Ingen bön är för liten eller för stor för Gud! ❤️
Längtar du ut i världen och vill möta människor? Vill du växa i ditt engagemang för internationella frågor?
🌍 Nu söker vi dig till fyra specifika platser för olika uppdrag. 
🌎 Som volontär åker du ut 3 månader eller längre. 
🌏 Programmet är öppet för alla åldrar och antagning sker året runt, vistelsen finansieras av missionsvolontären men vi förmedlar gärna kontakter till stiftelser och fonder där man kan söka bidrag.

Läs mer på www.equmeniakyrkan.se/mvp
Veckans helgmålsringning sänds från Greggereds kapell med kyrkoledare Lasse Svensson som talar om att växa i tro. 
Se helgmålsringningen ikväll, lördag 27 april kl 17.50, i SVT 1 eller via SVT Play:
https://www.svtplay.se/video/jEqXZQB/helgmalsringning/lor-27-apr-17-50