gula blommor

En kyrka för hela livet

där mötet med Jesus Kristus förvandlar mig, dig och världen

Bön och förbön

Var gärna med och be. Tillsammans med församlingar runt om i landet ber vi för nationellt och internationellt arbete inom Equmenia och Equmeniakyrkan.

Bön och förbön

Kalender

Se hela kalendern

Färdplan
Klimatnödläge
Färdplan
Klimatnödläge
Lasse Möter - samtalsserie med Lasse Svensson
På hjärtat med Karin Wiborn. Podcast.
joakim-hagerius-söndagar-webben-startsida
Arnes Fredagstankar

Equmeniakyrkan på Instagram

Vill ni inspirera ungdomarna mer med internationella perspektiv? Eller är det svårt att prata om mission, rättvisa och globala frågor med era ungdomar? 

🌍 Vi kommer gärna och besöker er! 
🌎 Boka in Internationella enheten och Equmenia till en tonårskväll, exempelvis en fredag, i höst. 
🌏 Läs mer och anmäl ert intresse på hemsidan.
www.equmeniakyrkan.se/vart-arbete/internationellt/tema-varlden/
Kyrkostyrelsen beslutade för några veckor sedan att föreslå Karin Wiborn som kyrkoledare för Equmeniakyrkan. I samarbete med Karin har kyrkostyrelsen fortsatt beredningsarbetet med fokus på biträdande kyrkoledare. Vid söndagens styrelsemöte beslutade kyrkostyrelsen att föreslå Niklas Piensoho för denna roll. Det är kyrkokonferensen som fattar det slutgiltiga beslutet.

Läs mer och se ett samtal med Karin och Niklas på 
www.equmeniakyrkan.se/kyrkoledarval
Välkommen med på två dagars vandring inför Kyrkokonferensen, On the move, den 13-14 augusti.

Vi går för att uppmärksamma behovet av omställning och nyorientering i vår tid. Vi ber för världen och delar tankar med varandra längs vägen. Vi vandrar i Göteborgsområdet med Svenska Mässan som mål, och anländer innan konferensen startar på kvällen. Vi vandrar ca 15 km per dag och enkel logi arrangeras. Max 20 deltagare!

Frågor och anmälan till: lena.bergstrom@equmeniakyrkan.se
Även i år inbjuder vi till några ”mötesplatser inför kyrkokonferensen” där vi presenterar de motioner och större frågor som kommer att behandlas under årets kyrkokonferens. Mötesplatserna sker via Zoom och är öppna för alla intresserade, inte bara dem som är ombud.

Anmäl dig på 👉 equmeniakyrkan.se/kyrkokonferensen/ombud
Idag 5 juni är det världsmiljödagen! Det vill vi fira genom att påminna om 👉

https://equmeniakyrkan.se/verktygslada/
Välkommen att vara med och sjunga i konferenskören under Equmeniakyrkans Kyrkokonferens och World Methodist Conference i Svenska Mässan, Göteborg i augusti 2024! För mer info: https://equmeniakyrkan.se/kyrkokonferensen/program/#kor
”Ledarskap är att ständigt vara i andra människors tjänst” Kyrkoledare Lasse Svensson skriver sin sista Perspektivtext i Sändaren.

www.sandaren.se/debatt/ledarskap-ar-att-standigt-vara-i-andra-manniskors-tjanst
Skapelsetid, på engelska Season of Creation, är ett gemensamt initiativ där kyrkor och samfund över hela världen visar hur viktigt det är att i gudstjänsten och församlingslivet lyfta frågor som rör vårt förhållande till skapelsen.

Nu erbjuder vi två webbinarium där vi får veta bakgrunden till Skapelsetid, hur initiativet uppmärksammats tidigare år och sedan delar vi även tips för hur vi kan fira Skapelsetid tillsammans 2024. 

Boka in 11 juni kl 08-30 eller 19.00 - länken hittar du på 👉equmeniakyrkan.se/skapelsetid
Glöm inte att boka boende i god tid innan konferensen! Det sker flera större arrangemang i Göteborg samtidigt som Kyrkokonferensen. Här finns en lista med olika boendeförslag:
equmeniakyrkan.se/kyrkokonferensen/praktisk-information/

🛏️ Har du en extra sängplats i Göteborg med omnejd att erbjuda? Lämna gärna en kommentar eller gör ett inlägg här i gruppen för att fler kan se ditt erbjudande. (Pris per natt 300 kr för vuxna, 150 kr för barn mellan 3-12 år och gratis för de små. Betalning sker direkt till värdarna.)
This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.