host-equmeniakyrkan-startsida

En kyrka för hela livet

– där mötet med Jesus Kristus förvandlar mig, dig och världen

Bön och förbön

Var gärna med och be. Tillsammans med församlingar runt om i landet ber vi för nationellt och internationellt arbete inom Equmenia och Equmeniakyrkan.

Bön och förbön

Kalender

Se hela kalendern

Färdplan
Klimatnödläge
Färdplan
Klimatnödläge
Lasse Möter - samtalsserie med Lasse Svensson
På hjärtat med Karin Wiborn. Podcast.
joakim-hagerius-söndagar-webben-startsida
Arnes Fredagstankar

Equmeniakyrkan på Instagram

Starta dagen ihop med Jesus denna vecka! Marcus Olson leder oss i fem morgonandakter om vem Jesus är och vad tron kan betyda i ditt i liv. Lyssna kl 05.45 i Sveriges Radio P1! 👉sverigesradio.se/morgonandakten
Vilken glädje det är varje år med ordination! 💙
För tre veckor sedan ordinerades diakoner och pastorer i Equmeniakyrkan under kyrkokonferensens ordinationsgudstjänst i Helsingborg.
Den senaste tidens våldsdåd i Sverige har skett i en omfattning som saknar motstycke. Var med och be den bön som Jenny Dobers, regional kyrkoledare i Stockholm, har formulerat. 💔 🙏🏾 ✝️ 

Gud, vi är oroliga.
Vi vänder oss till dig med den vånda
vi delar med människor i vår stad och vårt land.

Vi ber för dem som vaknat upp till ljudet av en bomb i sitt trapphus, av glassplitter i sitt sovrum.
Vi ber för föräldrar som ser sina barn lämna hemmet med skottsäkra västar.
Vi ber för familjer som sörjer sina döda barn och syskon,  för tonåringar som aldrig mer kommer få se sin vän.
Vi ber för barn som lockas eller tvingas begå kriminella handlingar.
Vi ber för häktespersonal, poliser, socialtjänst, rättsväsende, skolpersonal, politiker, ideella organisationer, kyrkor. 

Vi ber för dem som drivna av hat, hämndlystnad, rädsla eller girighet använder våld. 
Visa att en annan väg är möjlig.

Vi ber för oss alla om kraft att stå emot våldet.
Vishet att hitta vägar att stävja kriminalitet.
Mod att visa omsorg.
Insikt om vart kärlekens väg leder oss.
Tro att fredens väg är möjlig.

Gud, vi är oroliga. 
Tack för att du delar vår vånda och att du hör vår bön.

Amen.
Biträdande kyrkoledare Karin Wiborn skriver om Pilgrim 175 i veckans Perspektiv. 
Läs texten på www.sandaren.se

Varje dag började och slutade med berättelsen om Emmausvandrarna och främlingen som slog följe längs vägen. Vid kvällsandakterna firades nattvard, vinet delades och brödet bröts. För lärjungarna på väg till Emmaus var det just där, vid brödbrytandet, de kände igen främlingen som Jesus.
Nu är anmälan öppen till evangelistdagarna på Munkaskogsgården utanför Habo! Boka in 20-21 november om du funderar på hur du kan rusta dig själv, din församling eller dina ungdomar i att nå nya människor i vår tid. Välkommen till ett dygn av uppbyggelse, gemenskap och inspiration! Läs mer och annäl dig 👉🏼 equmeniakyrkan.se/evangelistdagar
Välkommen till Skövde 21-22 oktober! 🌍
Möte:Mission är Equmenia och Equmeniakyrkans återkommande mötesplats och missionskonferens för dig som har ett intresse, hjärta och engagemang för mission. Vi vill samlas kring Guds mission för att djupdyka i stora och små frågor, möta varandra och söka Gud i samtal, i gudstjänster och kring fikaborden. 

👉🏽 Läs mer och anmäl dig på www.equmenia.se/motemission/
Marcus Lind förklarade likheten mellan Paw Patrol och församlingen under sin predikan på Kyrkokonferensen. Kommer du ihåg den?
Biträdande kyrkoledare Joakim Hagerius skriver om jubileumstiderna i Equmeniakyrkan i veckans Perspektiv. Läs hela texten på www.sandaren.se

”Är det viktigt att högtidlighålla minnet av händelser som dessa eller ska vi lämna det som varit och se framåt? Det är inte antingen eller: att minnas eller se framåt, utan både ock: att minnas och se framåt.

Minnet är viktigt för kristen tro, men det går att minnas på olika sätt. Ett av dessa sätt är att minnas nostalgiskt och längta tillbaka till något som varit, till en guldålder för 50 år sedan, för 175 år sedan eller för 2000 år sedan på Apostlagärningarnas tid. Men det finns ingen sådan guldålder, och även om det hade funnits så hade det inte varit möjligt att göra en tidsresa dit på ett meningsfullt sätt. Vi lever alla i vår tid och det är som det ska vara.”
Idag är det internationella bönedagen för fred. 🕊️
Just nu inbjuder Kyrkornas världsråd medlemskyrkor, samfund och civilsamhällesorganisationer runt om i världen att delta i en veckas bön för rättvis fred för alla i Palestina och Israel.
 
🙏🏾 Var gärna med och be för fred och rättvisa för alla i Israel och Palestina. 
 
Läs mer om veckan här 
www.oikoumene.org/events/world-week-for-peace-in-palestine-and-israel