En kyrka för hela livet

där mötet med Jesus Kristus förvandlar mig, dig och världen

Bön och förbön

Var gärna med och be. Tillsammans med församlingar runt om i landet ber vi för nationellt och internationellt arbete inom Equmenia och Equmeniakyrkan.

Bön och förbön

Kalender

Se hela kalendern

Färdplan
Klimatnödläge
Färdplan
Klimatnödläge
Lasse Möter - samtalsserie med Lasse Svensson
På hjärtat med Karin Wiborn. Podcast.
joakim-hagerius-söndagar-webben-startsida
Arnes Fredagstankar

Equmeniakyrkan på Instagram

Idag 21 april har vi bön och insamlingsdag för det nationella arbetet och i år fokuserar vi på att lyfta temat för det bibelår vi är inne i, då vi tillsammans läser Efesierbrevet med rubriken ”Se vilket hopp”.

Vi har samlat och tagit fram material både för församlingen och för dig som medlem, allt ifrån bibelläsningsplan till spellistor, andaktsbok och bibelstudier. Vi vill inspirera och utmana människor i alla åldrar till att utforska och fördjupa sin relation med Jesus genom Bibeln.

Tack för att du är med och stödjer insamlingen. Tack för din gåva & förbön – den gör skillnad! Swish: 900 32 86
Under kyrkokonferensen i augusti är barnen välkomna att vara med på barnkonferensen! Häng med och upplev äventyr med Paulus, barnmöten, workshops, besök på Universeum, aktiviteter, sång och skoj. 

Mer information om barnkonferensen hittar du på equmeniakyrkan.se/kyrkokonferensen/barnkonferensen
3 maj öppnar medlemssystemet som ersätter ”Repet”! 🥳 Under maj månad kommer vi att hålla i kom igång-träffar med olika fokus, både för dig som använder medlemssystemet för din församling och för dig som använder det för din förenings räkning. 

Support kommer även att finnas i form av utbildande filmer, mail och på telefon! 

Läs mer på equmeniakyrkan.se/arken
Låt oss presentera: Unni Jonsson och Joel Halldorf! Unni och Joel är de som kommer att fråga ut Karin Wiborn och Joakim Hagerius i Kyrkoledarutfrågningarna som kommer att publiceras på hemsidan den 23 april kl. 18.00. 

Vad vill du att Joel och Unni frågar Equmeniakyrkans nästa kyrkoledare? Du kan fortfarande skicka din fråga till kyrkoledarval@equmeniakyrkan.se

Unni är kommunikatör på Diakonia, engagerad i Immanuelskyrkan Stockholm och har tidigare arbetat på Equmenia. Joel är professor i kyrkohistoria vid Enskilda Högskolan Stockholm, författare och kulturskribent i tidningen Expressen.
Vid kyrkostyrelsens sammanträde den 23 mars fattades ett beslut att kalla tre kandidater till en andra omgång intervjuer samt djuplodande samtal. Till grund för beslutet fanns i första hand en bedömning av kandidaterna i relation till den kravprofil som församlingarna förtjänstfullt bidrog till under våren och sommaren ifjol. 

Både Karin Wiborn och Joakim Hagerius erbjuder möjligheten till förnyelse inom ramen för kontinuitet och pågående processer inom Equmeniakyrkan. Båda hade också ett starkt stöd från många församlingar i samband med höstens förslagsperiod. Bland många starka sidor och erfarenheter kan nämnas att Karin varit missionsföreståndare för Svenska Baptistsamfundet och generalsekreterare för Sveriges kristna råd. Hon är också stolt scoutledare. Joakim har under många år varit föreståndare i Saronkyrkan i Göteborg. Han har också varit opinionsredaktör på Tidningen Dagen. Vidare har han ett stort socialt engagemang och är bland annat ordförande i Räddningsmissionen i Göteborg. Båda är idag biträdande kyrkoledare i Equmeniakyrkan. 

Den tredje kandidaten, som hittills nyttjat möjligheten att inte tillkännage sin närvaro i processen, har valt att kliva av i det här skedet. Kyrkostyrelsen passar på att rikta ett tack till vederbörande för goda samtal. Den öppenhet som många församlingar önskat av den innevarande processen skapar också viss inlåsning. Olika värden står mot varandra och på minussidan finns en svårighet för den som av någon anledning vill vara anonym fram till slutet av processen. Kyrkostyrelsens beslut är dock fortsatt giltigt och vår dörr står öppen ytterligare några dagar.

Kyrkostyrelsen ser nu fram emot kommande intervjuer och att följa responsen på de djuplodande samtal med Joakim och Karin som läggs ut på hemsidan den 23 april kl. 18.00.
Välkommen med när Lasse möter Equmeniakyrkan Linköping.

Församlingen är en av Equmeniakyrkans större och förutom församlingsliv med gudstjänster, smågrupper, körer, barn- och ungdomsarbete driver de även café och konferensverksamhet.

Se alla avsnitt på http://equmeniakyrkan.se/lassemoter
Vi är stolta över att vårt nya medlemssystem Arken officiellt kommer att lanseras i maj! Men det finns en liten överraskning vi har gömt i systemet som vi inte kunde vänta med att dela med er... 🎉

❤️ Arken MatchMaker! ❤️ En ny funktion i Arken som garanterat kommer att förändra sättet du ser på ett medlemsregister. Tänk dig att kunna hitta din perfekta match i din egen eller kanske en annan församling eller förening med bara ett enkelt klick!

När vi lät bygga Arken, ville vi använda oss av en avancerad AI-teknologi, inte bara för att förbättra användarupplevelsen, utan också skapa något helt unikt. Tänk dig en AI som inte bara förstår dina intressen och föreningsaktiviteter utan samtidigt aktivt arbetar för att koppla dig med andra medlemmar som du delar mest gemensamt med. Allt du behöver göra är att leta efter hjärtikonen i din nya Arken-profil och trycka på den för att se magin ske!

🔮 Men, det slutar inte där! Vi vet att interaktion är nyckeln, så vi har också lagt till möjligheten att dela dejtingtips direkt i Arken. Och vårt bästa tips till första dejten? Ta ansvar för söndagens kyrkkaffe tillsammans! Det är ett perfekt tillfälle att visa era bakningsfärdigheter – eller brist på sådana. Och vem vet, kanske ni upptäcker att ni är ett oslagbart team 🙂

👉 Nyfiken? Klicka här för att få en exklusiv förhandsvisning av Arken MatchMaker: www.equmeniakyrkan.se/arken/matchmaker/
Jesus Kristus är uppstånden, Ja han är sannerligen uppstånden! #påskdagen
Har du inte möjlighet att ta dig till en kyrka under påskens högtid? Se Joakim Hagerius predika över helgens texter. Finns att se på vår hemsida och på Youtube!
Om några veckor kommer utfrågningarna av kandidaterna till kyrkoledare i Equmeniakyrkan att äga rum. Dessa djuplodande samtal med varje kandidat blir en viktig del i valet av ny kyrkoledare. I veckan efter påsk kommer kyrkostyrelsen att dela namnen på de som gått vidare i kyrkoledarvalsprocessen. 
 
Redan nu kan du skicka in din fråga till utfrågningarna. Maila den till kyrkoledarval@equmeniakyrkan.se. Kanske blir det just din fråga som utfrågarna ställer till kandidaterna. 
 
Kyrkoledarutfrågningarna kommer att vara tillgängliga för alla från och med tisdagen den 23 april kl 18.00 via vår hemsida.