Dam med hörlurar sjunger

Kyrkokonferensen 18-27 september

Sjung i konferensens digitala webbkör

Körsången har en stark tradition i våra Kyrkokonferenser och den här gången behöver inte vara ett undantag. Vi inbjuder därför till att vara med i en digital kör där vi kan vara så många vi vill och i vilken ålder som helst och ändå helt utan risk för smittspridning!

Så här går det till

Alla som vill vara med spelar in sig själv på mobilen eller datorn och skickar in filmen med bild och ljud. Alla inspelningar kommer sedan att klippas ihop till en gemensam kör och vara ett inslag på de webbsända gudstjänsterna. Därför behöver vi ha dina inspelade filer senast fredagen den 11 september.

Nedan följer två alternativ på hur du kan spela in sång och film.

Alternativ 1

Detta alternativ passar dig som tycker att teknik är lite krångligt.

Du behöver ha:

  • En mobiltelefon med headset eller annan mikrofon
  • Något att spela upp bakgrunden på, t ex en dator, en annan mobil eller en stereo och hörlurar.

Använd hörlurar när du spelar upp bakgrunden, bakgrundfilerna finner du här. Sjung sedan in i headsetet/mikrofonen samtidigt som du spelar in din tagning med mobilens kamera inställd på videoinspelning.

Skicka sedan in ditt bidrag (videofil med ljud) enligt instruktionerna här.

Se övriga inspelningsinstruktioner här.

Alternativ 2

Detta alternativ passar dig som har goda tekniska kunskaper.

Spela in ljudet separat med hjälp av en bra mick och ljudkort. Filma samtidigt. Det är viktigt att bilden och ljudet är från samma tagning, annars blir läppsynken konstig. Du skickar sedan in två filer, en ljudfil och en videofil (från samma tagning) enligt instruktionerna här.

Se övriga inspelningsinstruktioner här.

Noter och övningsfiler

Vi kommer att sjunga ”Må din väg gå dig till mötes” på ordinationsgudstjänsten som webbsänds söndagen 20 september  och ”O store Gud” på gudstjänsten söndagen 27 september.

Noter med körarrangemang

Övningsfiler (mp3)

Må din väg gå dig till mötes

O store Gud

Instruktion för inspelning

Videoinstruktioner

Försök spela in videon med så mycket dagsljus som möjligt. Eftersom du spelar in både ljud och bild samtidigt så bör det vara ett mindre rum där ljudet inte ekar eller studsar.

  • Spela in mot en ljus, lugn bakgrund.
  • Kameran ska inte röra sig under inspelningen (sätt på stativ eller sätt på ett bord)
  • Stå inte framför ett fönster när du spelar in, undvik motljus. Undvik även att stå på en plats där du får starkt ljus som blänker i ansiktet.
  • Videon ska vara i minst HD-format (de flesta mobiler filmar automatiskt i HD-format annats kan du ställa in det under inställningar)

OBS! Videon ska filmas i liggande format.

Ljudinstruktioner

Använd en mikrofon eller headset, spela inte in direkt i mobilens externa mikrofon. Tänk också på att det ska vara i en lugn miljö där inget störande ljud i omgivningen finns. Det kan höras på inspelningen att det pratas och är livat i rummet intill.

Skicka in filerna

Eftersom videofiler är stora går de inte att maila dem som en vanlig bilaga i ett mail.

Här är två förslag på sätt att  skicka stora filer:

  • Ladda ner appen Filemail på din telefon där den inspelade videofilen finns. Följ instruktionerna och skicka filen som mail till e.thunberg@gmail.com
  • Gå till WeTransfer.com  i webbläsaren i din telefon, följ instruktionerna och skicka filen  som mail till e.thunberg@gmail.com

Skriv ”Webbkör” i ämnesraden på mailet, så blir det lätt för oss att få med alla inskickade inspelningar.

Vi vill gärna veta vilka som är med och sjunger i webbkören, skriv därför ditt namn och ort i meddelandet när du skickar filen. Skriv också vilken stämma du sjunger så förenklar det för oss.

Inbjud fler körsångare

Det vore roligt om den här inbjudan med din hjälp kan få spridning så vi kan samla körsångare från hela landet till Kyrkokonferensens webbkör 2020. Sången ger oss en speciell känsla av samhörighet i  Kyrkokonferensen trots att vi inte kan ses fysiskt den här gången.

Välkommen med och sjung!

Exempel på webbkörer

Välsignelsen

Ett hundratal sångare, från olika församlingar i Sverige sjunger Välsignelsen.

Hör och se Välsignelsen här (youtube)

Peace

Musiklinjen Betel på Bromma folkhögskola framför Peace.

Hör och se Peace här (youtube)

Lena Wohlfeil

Lena Wohlfeil

Samordnare för musik och kreativa uttryck

08-580 031 22

lena.wohlfeil@equmeniakyrkan.se