Hej Dals-Ed!

Åge

 Först av allt vill jag önska er alla ett gott nytt år! Det är ett spännande år vi har kommit i gång med och vi skall få ha förväntningar till vad 2022 vill ge oss. Rätt nog känns det lite halkigt i vårt land och vår kommun nu i dessa dagar med hög smittspridning. Men vi ger oss inte av den orsaken. Vi vill kämpa på så länge det heter i dag. 

Vem är jag som skriver till er i dag undrar du kanske? Jag är som ni säkert vet redan den nya pastorn i församlingen. Mitt fulla namn är Åge Philip Eriksen och om du inte redan ser det på hur dålig jag är på att skriva svenska, så ser du på namnet att jag är från Norge. Mitt tilltalsnamn är Åge. Jag är gift med min härliga fru Marie som är född i Uppsala och uppväxt i Umeå. 

Det senaste fyra åren har vi bodd i Bengtsfors och jag har varit pastor i Bengtsfors Missionskyrka. Jag är uppvuxen i en kristen familj och på bedehuset hemma i Norge. Ibland brukar jag säga att jag fick tron på Jesus genom modersmjölken och ganska tidigt började mina tankar om att bli pastor och nu har jag fått varit i verksamhet mer eller mindre i kristet arbete sedan 1 november 1992. 

Nu ser vi framemot att bli en del av församlingen här i Ed och gläder oss över välkomst som vi har fått redan innan vi riktigt har kommit i gång. Men den här första veckan i detta nya år 2022 har jag fått börjat med en god start tycker jag. Jätteroligt att några har tagit sig tid och vågat att komma inom kyrkan på onsdag och torsdag och prata och dricka kaffe tillsammans. 

I tillägg till att nu vara pastor i församlingen är jag missionspastor i en nybildad missionsorganisation som heter Nordisk Mediemission. Om ni vill kan ni läsa mera om vad vi är på vår hemsida www.nordiskmediemission.com 

När jag nu skriver till dig så vill jag dela med dig några verser ifrån profeten Jesaja 43:1-3a. Här hittar vi nämligen mycket hopp och tröst för våra liv för många av livets situationer. 

1 Men så säger nu Herren, han som har skapat dig, Jakob, han som har format dig, Israel: Var inte rädd, för jag har återlöst dig, jag har kallat dig vid namn, du är min. 2 Om du går genom vatten är jag med dig, eller genom strömmar så ska de inte dränka dig. Om du går genom eld ska du inte bli svedd, lågan ska inte bränna dig. 3 För jag är Herren din Gud, Israels Helige, din Frälsare. 

Var inte rädd! Gud är med dig och han känner dig och han vill aldrig överge eller lämna dig. Mitt i kanske en livskris har jag fått hålla fast vid detta ord som har gett mig och många med mig hopp och tröst. Samtidigt så ger det en trygg förvisso om att oavsett hur mitt liv har blivit och vilka val jag har gjort antigen goda eller mindre goda. Ja enda till dåliga val så har Gud i sin son Jesus Kristus återlöst dig och insatt dig till arvinge till himlen. 

Jag ser fram till en god tid tillsammans med dig i denna vår församling där vi skall lära känna varandra och Gud och uppmuntra och uppbygga varandra till att vara ett missionsfolk som får vara med att hjälpa människor in under Guds nåd med sina liv. För där finns det alltid en ny möjlighet. 

Så hoppas jag att vi kan mötas i kyrkan och gemenskap vid olika träffpunkt. Var inte rädd att höra av dig om det är något eller om det så bara var för att slå av ett litet prat och en kopp kaffe 

Förlåt att det blev lite svorsk det här men hoppas du har överseende med en norrman. 

Gud välsigne dig! 

Med vänlig hälsning 

Åge Eriksen 

Tlf. 072-244 46 71 

Mejl: age.philip@gmail.com