Novemberhälsning från pastor Åge

Kaffekopp med vantar

Fatta mod!

Nu är vi mer än halvvägs in i november. Temperaturen börjar sjunka i dessa dagar efter en rekordvarm höst. Det är grått och mörkt ute. Men mitt i allt detta lite deprimerande för någon av oss finns det lyspunkter som hjälper oss att fatta nytt mod och lyfta blicken. 

När jag för jättelängesen gick på folkhögskola fick jag för första gången höra om den så kallade novemberdepressionen. Då small det till i mitt huvud att jag inte skulle låta den här mörka månaden få tag om mig. Och så blev det. Jag fyllde mitt rum på skolan med blommor och tavlor på väggarna. Samt ljus och härlig musik. Jag ser det för mig än i dag hur det var med på att sprida ljus och glädje i mitt sinn.

Och så har det fortsatt för mig i alla de november månader som kommit efter. I alla fall de jag kommer ihåg 😊 Vi har ju en förmåga att tränga bort de vi inte vill komma ihåg. Så för mig och i mitt minne är november en fin tid. VI börjar att förbereda advent och julens alla aktiviteter och försöker att tänka på att sprida ljus och glädje där vi är. 

Visst handlar det ofta om våra val och vår inställning. Min bön och mitt hopp för resten av det här året är att vi som kyrka i Dals-Ed skall få vara ett ljus för någon som behöver ett ljus i en annars så grå och trist november. Det står ju till och med i vår bibel om att vi är ett ljus för andra som inte skall döljas.

”Ni är världens ljus. En stad som ligger på ett berg kan inte döljas.” (Matt 5:14)

Låt oss tillsammans sprida ljus i denna tid, som präglas av inte bara grått väder men med krig och oro inför vad som kommer i tiden som ligger framför oss. Låt oss sprida himlens ljus, Jesus Kristus!

Gud välsigne dig!

Med vänlig hälsning

Pastor Åge 😊 

Tlf: 072 244 46 71