Advents och julhälsning från pastor Åge

   Idag på självaste Lucia sitter jag här hemma och gör allt jag kan för att bli kvitt en förkylning samtidigt som jag ser fram emot det som ligger framför oss i församlingen. Julen är om du inte redan har märkt det en av mina stora favoriter. Jag älskar allt det positiva och goda som julen har med sig. Där ljus och värme får stor plats i vår församlings liv, samhällets liv och i familjen. 

   Ja vist är jag klar över att många människor har dåliga erfarenheter och minnen från julens firande. Många, särskilt barn gläder sig inte över julen utan känner stor oro och rädsla inför denna högtid. Därför blir jag så glad när vi kan försöka tända ljus för varandra mitt i det nattsvarta mörkret. Ett ljus som bär med sig hopp och tro om en ljusare framtid. 

    Vad kan jag göra för någon den här dagen är en fråga som jag ofta ställer mig själv. Ibland lyckas jag med att uppmuntra någon som inte mår så bra och ge ett litet hopp om framtiden. Men min längtan är att vårt samhälle ska få bli mer fyllt av julens välsignade budskap, om himlen som stiger ner till oss på jorden med sin fred och frid. 

   Tänk om Jesu kärlek och uppoffrande liv fick bli ett exempel för oss i vår vardag? Jag tror världen skulle se annorlunda ut. En värld där frihet och fred får råda och där hat och likgiltighet får vika. När jag nu sitter här och skriver så känner jag att ljuset från Luciakören och stjärnans ljus får mig att se fram emot det som Jesus har lovat oss en dag där hemma i himlen. 

   Hopp för mig är inte först och främst att allt ska bli bra här på jorden, men jag vet att en dag ska vi få flytta högre upp till himlens salighet i all evighet. Det är mitt hopp och mitt ljus nu i den här tiden vi är i. Hoppas du finner ljus och hopp för ditt liv i denna tid. Jesus är världens ljus! 

  Vill också önska dig varmt välkommen till våra samlingar i kyrkan.

   Så vill jag avsluta denna hälsning med att önska dig en välsignad God Jul och Gott Nytt År. Om du vill prata med någon så hittar du mitt telefonnummer och mejladress längre ner på sidan. Var inte rädd för att ringa eller höra av dig. Jag är betald för att du skall störa mig. 

Gud välsigne dig!

Med vänlig hälsning

Pastor Åge 😊 

Tlf: 072 244 46 71

Mejl: age.philip@gmail.com