Föreläsning om klimatet. Lördag 25 maj 9.30.

Publicerat 

 

När vattenbristen och matkriserna blir globala drabbar de även oss

Miljö- och klimatfrågorna håller på att växa till vår tids viktigaste frågor. De är på väg att överskugga allt annat. En ung svensk klimataktivist; Greta Thunberg reser världen runt, välkomnas av Påven, av FN och talar inför Europas olika parlament om kriser vi inte vet hur vi ska hantera.

Antarktis, Arktis, Alpernas och Grönlands ismassor kalvar och smälter bort. Vattenbrist, värmeböljor och livsmedelskriser är i vardande.

Värmeböljor och stora skogsbränder härjar i land efter land. Australien, Californien, Indonesien, Grekland, Italien, Spanien och till och med i vårt land har vi drabbats.

Större flyktingvågor är under uppsegling. FN beräknar att cirka 70 miljoner människor är på flykt just nu. Stora folkomflyttningar syns inte minst på Medelhavet och i Europas utkanter. En del beroende på krig och andra kriser. En del på grund av klimatsituationen.

Livsmedelsbrist och vattenunderskott slår mot befolkningen. Ökentorkans sprickor syntes och  märktes i norra Tyskland 2018. Inte minst i jordbruket.

Grundvattennivån och vattenbristen märks även i vårt land. Vattenkrisen är inte bara global. Den är faktisk i vårt land. Vi måste förbereda oss.

Kenneth Walve, civilingenjör i elkraftteknik (Vattenfall) talar om detta i Ekbackskyrkan lördagen den 25 maj kl. 09.30