Equmeniakyrkan Betania i Örebro söker pastor och föreståndare.

Publicerat 

Vi är en av fem församlingar i Örebro som tillhör Equmeniakyrkan. Församlingen har 107 medlemmar. I Örebro är vi en del av Örebro Kristna Samarbetsråd, där församlingar från både Svenska Kyrkan och de flesta frikyrkorna i staden samverkar. Som pastor i Betaniakyrkan kan du därför få en rik kollegial gemenskap i stadens församlingar.

Nu söker vi en pastor/föreståndare 75-100%.
I Betaniakyrkan kommer du att arbeta tillsammans med vår församlingsassistent som är anställd på 75%. Församlingsassistentens  fokusområden är bland annat barn- och föräldrakontakter, språkcafé, Porten (tidigare RIA dorkas).

Vi har en pågående och nära samverkan med Betlehemskyrkan som vi vill utveckla och fördjupa. Du kommer därför att tillsammans med församlingsledning, verksamhetsråd och pastorskollega ingå i detta samverkansarbete som är viktigt för våra gemensamma församlingar.

Vi vill som församling fortsätta att växa och förnyas i tro och lärjungaskap. Vår fasta punkt i församlingslivet är gudstjänsten. Vi vill tillsammans med dig utveckla en fördjupad delaktighet i gudstjänstlivet.

Vi vill fortsätta utvecklas som stadsdelskyrka i vårt närområde på norr i Örebro med Jesus i centrum. Öppen och tillgänglig för alla. En församling som i allt den gör vill göra Jesus känd och som ständigt vill fördjupas i en ömsesidig och kärleksfull gemenskap.

Vi du veta mer om oss så hittar du oss på www.betaniakyrkan.se
Tillträde 1 augusti 2020 eller efter överenskommelse.

Hör gärna av dig till någon av församlingens ordföranden
Roger Samuelsson 070-847 36 71 eller Noomi Bjerså 070-313 83 66
Välkommen med din ansökan innehållande CV, personligt brev och referenser till rogersamuelsson@telia.com
Ansökningar prövas löpande.