Equmeniakyrkan i Höör och Missionskyrkan i Hässleholm söker gemensamt en pastor/diakon

Publicerat 

Är du pastor eller diakon, eller på väg att bli, och brinner för församlingsarbete samt utåtriktat arbete med barn och ungdomar? Då kan du vara den vi längtar efter att få välkomna till tjänst hos oss. Vi erbjuder två tjänster om vardera 50% – en i Missionskyrkan i Hässleholm och en i Equmeniakyrkan i Höör. Kyrkorna ligger på ca 15 minuters tågavstånd från varandra och med gångavstånd från järnvägstationerna.
Equmeniakyrkan i Höör är en aktiv församling med ca 100 medlemmar och Hässleholms Missionskyrkas församling har ca 70 medlemmar. Barn och ungdomar är vår framtid och att utveckla församlingsarbetet ser vi som en väsentlig del i att få en levande kyrka. Därför söker vi en person som har förmågan och viljan att arbeta brett med både vårdande församlingsarbete och satsning på barn och ungdomar. I församlingen i Hässleholm kommer du gå in i en tjänst som församlingsföreståndare. Tjänsten i Höör är inriktad mot arbete med barn, ungdomar och unga familjer och kompletterar den 75%-iga pastorstjänst som redan finns där.

Vi söker dig som:
* är utbildad pastor, diakon eller är på god väg att bli färdig med någon av dessa utbildningar
* vill möta församlingsmedlemmarna och ta till vara på deras engagemang
* vill arbeta med ett vårdande församlingsarbete
* har kreativa tankar och idéer om hur församlingsverksamhet och ungdomsverksamhet kan utvecklas
* är intresserad av att möta barn och ungdomar där de befinner sig och skapa förtroendefulla relationer
* har förmåga att lyssna på ungdomar och ta till vara på deras kompetens och engagemang
* vill hjälpa ungdomar och äldre att växa i sin tro och vara en viktig del i församlingen
* vill vara delaktig i gudstjänsterna, till exempel genom predikan

Höör är ett mysigt samhälle mitt i Skåne med ett gott utbud av skolor och ett rikt föreningsliv. Höörs kommun är i en stadig tillväxt och är uppskattad för sitt strategiska läge. Hässleholm är en småstad med mycket vacker natur runt hela kommunen. Såväl i Hässleholm som i Höör finns ett aktivt samarbete mellan kyrkorna i samhället. Både Hässleholm och Höör har goda tågförbindelser och det går med lätthet att ta sig till Lund, Malmö, Kristianstad och Växjö. Det är med andra ord lätt att pendla till och från både Höör och Hässleholm.
Vi hoppas att du tycker detta låter spännande och vi ser med glädje fram emot att få höra av dig. Skicka din ansökan till Filip Frostemark (ordf. i Equmeniakyrkan i Höör) på mejladressen: frostemark@telia.com.

Om du har frågor, vänligen ring Filip på 072-5853900 eller Susanna Stjärne (ordförande i Missionskyrkan i Hässleholm) på 070-6814616.