Equmeniakyrkan https://equmeniakyrkan.se Tue, 19 Nov 2019 15:16:57 +0000 sv-SE hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.7.11 https://equmeniakyrkan.se/wp-content/uploads/2015/09/cropped-favicon-155x155.png Equmeniakyrkan https://equmeniakyrkan.se 32 32 Equmeniakyrkan Kortedala söker en ny Pastor/församlingsföreståndare https://equmeniakyrkan.se/pastor-och-forsamlingsforestandare/ Tue, 19 Nov 2019 15:11:24 +0000 https://equmeniakyrkan.se/?p=201835 ”Equmeniakyrkan Kortedala vill vara en mångkulturell församling som följer Jesus, möter människor, tränar lärjungar och sänder pionjärer.”

Vi längtar efter att växa som kristen gemenskap, både inåt och utåt, och vi vill se fler människor i Kortedala komma till tro på Jesus. För att kunna genomföra detta ser vi behov av en ledare och föreståndare för vår församling. Därför söker vi nu en

Pastor och församlingsföreståndare

Equmeniakyrkan Kortedala finns i en mångkulturell stadsdel i östra Göteborg, vilket återspeglas i församlingen. Kyrkan och dess hyreshus ligger i anslutning till Kortedala torg. 2013 genomfördes en omplantering, vilket innebar en nysatsning på pionjärt arbete. Vi är ca 40 personer som är aktiva i församlingen, merparten finns i åldrarna 25-35 samt 70-85 år.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av

 •  Undervisning och lärjungaträning
 • Planera och medverka till ett rikt gudstjänstliv både i kyrkan och i hemmet
 • Bygga relationer inom församlingen
 • Tillsammans med församlingen nå ut till fler människor i Kortedala

Vi tror att du som söker

 • har pastorsutbildning
 • pratar och kan undervisa på svenska. Farsi eller annan variant av persiska är meriterande
 • är utåtriktad, kan möta och samarbeta med människor i olika åldrar och situationer
 • har goda ledaregenskaper

Det finns stort utrymme att tillsammans med församlingsledningen utforma tjänsten och ta ut en riktning för framtiden. Tillsammans med dig kommer vi undersöka behovet av fler anställda och ser att vi har möjlighet att anställa ytterligare någon person på hel- eller deltid. Kanske en diakon, musikledare eller ungdomsledare. I nuläget finns en projektanställd pastor som arbetar diakonalt, främst med samtalsterapi.

Ytterligare information till dig
Tillsvidareanställning. Startdatum enligt överenskommelse. Omfattning 50-100%

Har du frågor gällande tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta församlingens ordförande Matilda Eriksson 070-9170824 ordforande@equmeniakyrkankortedala.se
Om du är intresserad av tjänsten är du varmt välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev till ordforande@equmeniakyrkankortedala.se
Skicka in din ansökan senast 2019-12-08

]]>
Tunadalskyrkans församling i Köping söker Pastor https://equmeniakyrkan.se/tunadalskyrkans-forsamling-i-koping-soker-pastor/ Mon, 18 Nov 2019 13:22:36 +0000 https://equmeniakyrkan.se/?p=201827 Vår pastor Eva går i pension ht 2020-
vill du bli vår nya pastor
och tillsammans med oss växa inåt och utåt och göra Jesus känd ?

Tunadalskyrkans församling i Köping

Läs mer på: http://www.tunadalskyrkan.se/

]]>
Scoutmärke; Till jordens yttersta gräns https://equmeniakyrkan.se/scoutmarke-till-jordens-yttersta-grans/ Mon, 18 Nov 2019 13:00:22 +0000 https://equmeniakyrkan.se/?p=201823 I samband med temaåret ”Till jordens yttersta gräns” har Equmeniascout tagit fram ett scoutmärke för att uppmuntra alla kårer att jobba med Apostlagärningarna. Det är stor frihet för varje kår att själv bestämma vad scouterna ska göra för att få märket. Det enda kriteriet som finns är att ni jobbar med Apostlagärningarna på ett eller …]]>

I samband med temaåret ”Till jordens yttersta gräns” har Equmeniascout tagit fram ett scoutmärke för att uppmuntra alla kårer att jobba med Apostlagärningarna. Det är stor frihet för varje kår att själv bestämma vad scouterna ska göra för att få märket. Det enda kriteriet som finns är att ni jobbar med Apostlagärningarna på ett eller annat sätt.

Här är några exempel på vad ni kan göra:

 • Scoutandakterna kan ha tema hämtat från Apostlagärningarna.
 • Patrullen har tre andakter där ni läser en berättelse från Apostlagärningarna.
 • Ni kör en kårsamling med temat Apostlagärningarna. Alla som är med får märket.
 • Patrullen har ett projekt utifrån Apostlagärningarna som går över 3 scoutmöten. Kanske ni gör ett brädspel om Paulus resor, en tecknad film, en legoanimering med en berättelse från Paulus liv? När projektet är avslutat delas märket ut.
 • Inför nästa scoutgudstjänst jobbar patrullen med en text från Apostlagärningarna. Ni kan t.ex. göra ett drama som ni framföra på gudstjänsten.
 • APG-tema på sommarläger 2020. Kanske ni väljer att köra alla morgonsamlingar utifrån APG, eller ha en APG-spårning?

Beställning och pris

Från den 1 december kommer den finnas till försäljning på https://www.scoutshop.se/equmenia/

Prisuppgifter finns i scoutshopen.

Placering på scoutskjortan

På vänster arm

]]>
Röster om Apg-boken https://equmeniakyrkan.se/roster-om-apg-boken/ Mon, 18 Nov 2019 12:55:57 +0000 https://equmeniakyrkan.se/?p=201821 Här följer några reaktioner som vi fått kring boken "Till jordens yttersta gräns".]]>

Här följer några reaktioner som vi fått kring boken ”Till jordens yttersta gräns”:

Jag fick den här boken i somras efter almedalsveckan och jag befann mig i vårdklockan i Visby. Jag tyckte genast om den.

 Jag och min vän läste för varandra ur den och delade frågorna i slutet av varje kapitel. Jag tycker att människorna som delar med sig i boken hur de tagit till sig bibelns berättelser levandegör Apostlagärningarna och jag får ta del av andras upplevelser som stärker mina egna förnimmelser. Jag möter människor i sitt allra innersta och jag finner många som är djupt rotade i sin egna tro och det ger mig näring till mitt egna växande. Bönerna inspirerar och uppmuntrar.
Tycker om konceptet att få resa och möta trosyskon geografiskt, av blandad ålder och med olika vägval i livet. Bönen från var och en är kärnfull och stark. Det är dessutom vackert omslag och fina teckningar till kapitlen.

Ovanstående bok har jag fått för några veckor sedan. Jag lade den i början åt sidan, men har plockat fram den och läser ett kapitel varje dag. Har nog aldrig träffat på en så bra andaktsbok. Så många olika skribenter, unga som äldre, män som kvinnor. Alla med olika bakgrunder och erfarenheter. Mycket bra allt är läsvärt.


Som det ser ut i dagsläget så läser vi kapitel själva hemma..Vi reflekterar över texten och frågeställningarna i grupp! Fin grupp goda samtal och reflektioner.

Om att läsa boken i appen Bibelstund:
TACK! Bibelstund betyder mycket för mig. Jag har haft boken ”Till jordens yttersta gräns” i månader men bara läst nån dag. Nu läser jag varje dag. 
]]>
Sjöviks Folkhögskola söker Rektor https://equmeniakyrkan.se/sjoviks-folkhogskola-soker-rektor/ Mon, 18 Nov 2019 09:11:33 +0000 https://equmeniakyrkan.se/?p=201759 Sjövik är en av de större folkrörelseskolorna i Sverige med ett brett utbud av kurser. Vi söker nu dig som har ett brinnande intresse för folkbildning och kultur och en strategisk blick för fortsatt förnyelse i samverkan med huvudmännen Equmeniakyrkan, Equmenia och Kamratförbundet.

Vi förutsätter att du delar skolans värdegrund och är införstådd med folkbildningens uppgift och arbetsformer. Det är inte nödvändigt att vara utbildad pedagog men vi lägger stor vikt vid förmåga att leda och inspirera medarbetare. Rektor samverkar med en ledningsgrupp där ekonom och HR-ansvarig administrativ chef ingår.

Om tjänsten
Som rektor är du ansvarig för att leda och utveckla folkhögskolans mångskiftande verksamhet. Ett nära samarbete med huvudmännen och kontakter med samverkanspartners av olika slag är viktiga uppgifter liksom ansvar för budget och ekonomisk uppföljning. Skolan har en fungerande organisation samt befinner sig i en expansiv fas vilket är en god utgångspunkt för dig som brinner för att utveckla folkbildningens möjligheter i dagens samhälle. Även om det utgår statliga medel för verksamhet på folkhögskolor är externa uppdrag som olika typer av uppdragsutbildningar samt sommaruthyrningar viktiga för den totala ekonomin.

Sjöviks folkhögskola är en mångkulturell miljö där demokratin och allas lika värde är centrala begrepp. Skolan är tillgänglig för personer med funktionsnedsättning.

Önskvärda kvalifikationer

 • För tjänsten relevant högskoleutbildning
 • erfarenhet av folkbildning
 • flerårig chefserfarenhet
 • god förmåga att delegera och fatta beslut
 • självkännedom, personlig mognad och empatisk förmåga
 • vara bra på att samarbeta och kommunicera både inom och utom organisationen
 • erfarenhet av fastighetsförvaltning

Om arbetsplatsen
Sjöviks folkhögskola ligger en mil utanför Avesta i södra Dalarna. Skolan ligger naturskönt och här studerar ca 300 deltagare, varav ca 115 bor på skolans internat. Under sommarmånaderna drivs konferens- och kortkursverksamhet. Ca 50 personer arbetar på Sjövik med undervisning och service. Sjövik erbjuder en alkoholfri miljö under läsåren.

Anställning
Tillsvidaretjänst 100 %, vi tillämpar provanställning.

Tillträde
Tillträde 1 mars 2020 eller enligt överenskommelse. Intervjuer sker löpande.

Upplysningar
Styrelsens ordförande: Els-Marie Carlbäcker, 076-5053150,
els-marie.carlbacker@equmeniakyrkan.se
Fackliga företrädare:
SFHL, Jesper Lindgren, jesper.lindgren@sjovik.eu
Kommunal, Susanne Olsson susanne.olsson@sjovik.eu
Vision, Therese Gossas therese.gossas@sjovik.eu

För mer information om skolan hänvisas till www.sjovik.eu.

Ansökan
Ansökan med cv och personligt brev senast 18 december till Anita Leanderson (adm chef)
anita.leanderson@sjovik.eu  (endast ansökan med e-post).

 

]]>
Rapport från regionfesten https://equmeniakyrkan.se/rapport-fran-regionfesten/ Fri, 15 Nov 2019 19:49:41 +0000 https://equmeniakyrkan.se/?p=201803 Den 5 oktober möttes vi för Regionfest i Rissnekyrkan. Under eftermiddagen hade församlingar bjudits in att skicka representanter för samtal kring vårt gemensamma uppdrag i regionen. Ungefär 25 personer, representerande ett knappt 20 tal församlingar, slöt upp. Regional kyrkoledare Jenny Dobers hade sedan tidigare utsett representanter till ett församlingsråd. Valet av personerna till detta råd …]]>

Den 5 oktober möttes vi för Regionfest i Rissnekyrkan. Under eftermiddagen hade församlingar bjudits in att skicka representanter för samtal kring vårt gemensamma uppdrag i regionen. Ungefär 25 personer, representerande ett knappt 20 tal församlingar, slöt upp.

Regional kyrkoledare Jenny Dobers hade sedan tidigare utsett representanter till ett församlingsråd. Valet av personerna till detta råd bekräftades i mötet och består nu av: Bertil Åhman, Uppsala Missionskyrka, Niklas Fagerstrand, Enebykyrkan, Catharina Björkqvist, Equmeniakyrkan Västra Gotland, Gudrun Jerresand, Kyrkan vid Brommaplan, Anna Kettner, Sankt Peters församling och Olle Westberg, Hallunda Equmeniakyrka. Rådet kommer mötas flera gånger under året för att bland annat stötta församlingar att nätverka och för att fungera som referensgrupp för regionala arbetslagets arbete utifrån Equmeniakyrkans verksamhetsplan.

Under dagen fick vi lyssna till erfarenheter från två församlingar. Olle Westberg från Hallundakyrkan och Svante Zettergren från Västerortskyrkan delade utmaningar och möjligheter i en församling med stor mångfald respektive i en växande församling. Christer Daelander som jobbar med internationella frågor i Equmeniakyrkan utmanade oss bland annat till att skapa ett internationellt råd i regionen och att arbeta för att öka insamlingen till Equmeniakyrkans internationella mission. Utifrån en utmaning från kyrkostyrelsen resonerade vi om hur vi kan öka medvetenheten i våra församlingar om att vi behöver känna gemensamt ansvar för insamling till det som är Equmeniakyrkans arbete. Den mission vi vill bedriva i Sverige och i andra länder är församlingarnas egna verksamhet – inte någon annans.

Så talade vi om den verksamhet som bedrivs i region Stockholm utifrån verksamhetsplanen – församlingsutveckling, pionjära satsningar, utbildningar och opinionsarbete. I hemsidans kalendarie och i de nyhetsbrev som skickas ut informeras löpande om denna verksamhet.

Vi konstaterade att det har ett stort värde att mötas för att lyssna in varandra och tillsammans bära omsorg för det som är gemensamma angelägenheter. Församlingar kommer åter bjudas in till stormöte nästa höst. Under våren planeras för två regionala samlingar inför kyrkokonferensen. Det är fortsatt en fördel om varje församling utser kontaktperson för regionala möten – det som tidigare kallades förtroenderådsrepresentant.

]]>
Många deltagare på Vitalize 2019 https://equmeniakyrkan.se/manga-deltagare-pa-vitalize-2019/ Fri, 15 Nov 2019 15:38:05 +0000 https://equmeniakyrkan.se/?p=201794 Inspiration, kraft, gemenskap och själavård var nyckelorden för Vitalize 2019. Den 8-9 november träffades ett 50 tal av Equmeniakyrkans församlingsplanterare på Hjortsbergagården utanför Alvesta. Tillsammans representerade de 11 av Equmeniakyrkans församlingsplanteringar.]]>

Inspiration, kraft, gemenskap och själavård var nyckelorden för Vitalize 2019. Den 8-9 november träffades ett 50 tal av Equmeniakyrkans församlingsplanterare på Hjortsbergagården utanför Alvesta. Tillsammans representerade de 11 av Equmeniakyrkans församlingsplanteringar.

Roland Frick och Ulrika Magnusson undervisade om egenvård. Många av deltagarna passade också på att boka själavårdssamtal med Roland och Ulrika. Pär Alfredsson, Equmeniakyrkan och Jonas Andersson från Gå ut mission predikade och inspirerade. Hans Sundberg, Rickard Lundgren, Klas Eriksson och Göran Undevall fanns också med som ledare.

Vilken glädje och förmån att Equmeniakyrkan har dessa fantastiska människor som vågar satsa pionjärt. Det är en inspiration för oss alla.

]]>
Anmäl dig till Bibelskolan Dela i Sundsvall https://equmeniakyrkan.se/anmal-dig-till-bibelskolan-dela-i-sundsvall/ Fri, 15 Nov 2019 11:24:26 +0000 https://equmeniakyrkan.se/?p=201780 Jesus uppmanar oss att ”göra alla folk till lärjungar” i Matteus 28:19. Just nu växer våra församlingar tack vare människor som kommit från andra länder. Många har en längtan att dela tron med nya människor och att vara med och bygga upp sin egen församling utifrån sina nådegåvor. Därför finns Bibelskolan Dela för att träna …]]>

Jesus uppmanar oss att ”göra alla folk till lärjungar” i Matteus 28:19. Just nu växer våra församlingar tack vare människor som kommit från andra länder. Många har en längtan att dela tron med nya människor och att vara med och bygga upp sin egen församling utifrån sina nådegåvor. Därför finns Bibelskolan Dela för att träna på dessa saker, både för personer som varit kristna länge och för dem som är nya i tron.

Läs mer om bibelskolan samt anmälan här.

Arrangörer är Betlehemskyrkan Sundsvall, Equmeniakyrkan Region Mitt, Sjöviks Folkhögskola.

 

]]>
Drömprojektet https://equmeniakyrkan.se/dromprojektet/ Fri, 15 Nov 2019 09:50:30 +0000 https://equmeniakyrkan.se/?p=201763 Just nu pågår ett spännande och nytänkande projekt mellan kyrka och skola med rollspel, drama och värderingsövningar. Projektets material är förebyggande mot grupptryck, alkohol, tobak och droger för barn i årskurs 3-6. I Drömprojektet får gruppen prova på bokäventyret ”Den svarta draken”, uppleva dramat ”Melvins hemlighet” och värderingsövningar samt vara med om spännande diskussioner.   Ett ledarteam …]]>

Just nu pågår ett spännande och nytänkande projekt mellan kyrka och skola med rollspel, drama och värderingsövningar. Projektets material är förebyggande mot grupptryck, alkohol, tobak och droger för barn i årskurs 3-6. I Drömprojektet får gruppen prova på bokäventyret ”Den svarta draken”, uppleva dramat ”Melvins hemlighet” och värderingsövningar samt vara med om spännande diskussioner. 

 Ett ledarteam är ute på skolor och besöker varje klass vid ett par tillfällen. Först träffas skolklassen i helgrupp och är med om dramat ”Melvins hemlighet” och värderingsövningar. Sedan delar klassen in sig i smågrupper och spelar ”Den svarta draken” med en ledare per grupp. Ett äventyr där gruppen får göra olika val och där berättelsen förändrar sig utifrån valen man gör.

”Den svarta draken” – ett spännande bokäventyr som utspelar sig i en fantasymiljö i landet Eldarien. Tio syskon ger sig ut på en farlig resa för att rädda sina kusiner som hamnat i klorna på Den svarta draken. Den svarta draken är en organisation som handlar med slavar och Drakeld, en farlig drog. Bara ni kan rädda dom! En berättelse där du och dina kompisar är hjältarna.

Vi är just nu flera kyrkor som engagerar oss i Drömprojektet i Stor-Stockholm: Immanuelskyrkan, Åbybergskyrkan i Vallentuna, Enebykyrkan, Rotebrokyrkan, Upplands Väsby Missionskyrka och Centrumkyrkan Farsta. Det är spännande, viktigt, roligt och angeläget. Projektet sker med fondmedel från ”Ansvar för framtiden” och i samverkan mellan Immanuelskyrkan, Equmenia nationellt, Region Stockholm i Equmeniakyrkan och Studieförbundet Bilda.

Om några, efter träffarna i skolorna, vill fortsätta med rollspel kan de vara med på ett läger i Immanuelskyrkan den 15-17 juni 2020 precis före midsommar. Vissa av kyrkorna har även egna träffar för rollspelare. För de som är mellan 8-13 år och tycker om att spela rollspel så finns också Rollspelsäventyret i Immanuelskyrkan.

 Vi vänder oss under våren 2020 till skolor i Stor-Stockholm med Drömprojektet. Om du finns med i någon kyrka eller arbetar på någon skola, om du har frågor eller är nyfiken och vill veta mer om vad vi gör eller vill vara med på något sätt kontakta

Maria Rönnedal  på mail: maria.ronnedal@immanuelskyrkan.se Du kan också gå in på www.dromprojektet.se och läsa mer om oss.

]]>
Ge en gåva – får kort & kuvert https://equmeniakyrkan.se/ge-en-gava-far-kort-kuvert/ Thu, 14 Nov 2019 11:55:59 +0000 https://equmeniakyrkan.se/?p=201748 Ge en gåva – få kort & kuvert Nu finns det möjlighet att ta hem till församlingen och sälja dessa kort. En förpackning innerhåller 10 kort och kuvert. En låda rymmer 10 förpackningar. Behållningen går till Equmeniakyrkans internationella insamling. Swischa minst 250 kr till 900 32 86 På regionskontoret i Skellefteå har vi ett lager, …]]>

Ge en gåva – få kort & kuvert

Nu finns det möjlighet att ta hem till församlingen och sälja dessa kort. En förpackning innerhåller 10 kort och kuvert. En låda rymmer 10 förpackningar. Behållningen går till Equmeniakyrkans internationella insamling.

Swischa minst 250 kr till 900 32 86

På regionskontoret i Skellefteå har vi ett lager, hör av er till regionspersonalen

 

]]>