Blås där det glöder

9 oktober 2022

Bön- och insamlingsdag för Equmenia

Alla som varit ledare i barn- och ungdomsverksamhet vet att det kan levas om rätt mycket under en samling. Men plötsligt – inte sällan när man sitter runt en lägereld – kommer de där djupa samtalen och stora frågorna om livet, Gud och tron.

Många barn och unga i vår tid har behov av att prata om de stora livsfrågorna. Därför är det viktigt att samlas runt ”lägereldarna”, vara beredda att lyssna, fånga upp och dela livet. 

Lägerelden är en bra metafor för det som lever och värmer. Vilka frågor rör sig hos unga, var glöder det? Vi behöver vara med och blåsa just där. Vi vill också sprida eldarna till nya platser så att fler kan få del av värmen.

Equmenia vill helt enkelt vara med och blåsa där det glöder. Kanske kraftigt, kanske varsamt, men alltid med stort engagemang och närvaro. Tack för att du är med och möjliggör för Equmenia att skapa trygga sammanhang för barn och unga. Ett ensamt kol dör men många tillsammans håller elden vid liv. Med hjälp av ditt bidrag kan vi fortsätta arbeta för att barn och unga ska få växa i gemenskap med varandra och Jesus.

Videohälsning från Carin Dernulf

Här kommer en videohälsning från Carin Dernulf, generalsekreterare Equmenia. Visa den gärna i er gudstjänst eller dela den på sociala medier!

Barnkör

Lyft Equmeniaföreningen under gudstjänsten!

Equmenia har samlat tips på hur insamlingen kan lyftas i equmeniaföreningar och hur de kan medverka i gudstjänsten. Det finns också inspiration till en andakt på temat ”Blås där det glöder” och idéer på hur ni kan uppmärksamma insamlingen och Equmenias nationella arbete på Equmeniasamlingar. Dessa tips kan du läsa mer om på Equmenias webb.

  • Tips #1 Öva in ett drama
  • Tips #2 Discokollekt
  • Tips #3 Bjud på glödhoppor
  • Tips #4 Sjung med en kör
  • Tips #5 Ordna en kreativ bönestund

Material till församlingarna

Här finns material för att underlätta för församlingen i samband med insamlingen till Equmenia.

Equmenia-insamling-2022-affisch

Affisch och bilder till insamlingen

Film

Här kan du nu ladda ner en film med en hälsning från Carin Dernulf, generalsekreterare Equmenia, att visa under gudstjänsten.

Din gåva gör skillnad

Insamlingsdagen är Tacksägelsedagen 9 oktober 2022

Det går självklart också bra att ge din gåva före eller efter det datumet. Ge din gåva i kollekten, via Swish eller via Bankgiro (90-konto).

Märk betalningen med Equmenia.

Swish: 900 32 86
Bankgiro: 900-3286

tändstickor – blås där det glöder

”Blås där det glöder”-tändsticksaskar

Dessa askar har nu tagit slut, och vi har ingen möjlighet att få fram nya till denna insamling. Glada för engagemang, och beklagar att de inte räckte till fler.

Läs om Equmenias viktiga arbete för barn och unga på equmenia.se.


Stort tack för din gåva!