Equmeniakyrkan Gotland söker sommarpastor/diakon till sommaren 2023

Observera

Denna text publicerades första gången den 2 februari, 2023. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Equmeniakyrkan Gotland söker en sommarpastor/diakon till vår vackert belägna sommargård Snäckan på västra Gotland i Klintehamn. Snäckan är en händelserik plats under sommaren där vi ordnar gudstjänster, konfirmationsläger, musikkvällar, Gotlandskonferensen, barnaktiviteter och har café med mötesplats för både öbor och turister.

Vi söker dig som håller på att utbilda dig till pastor eller diakon eller har erfarenhet av ungdomsledaruppdrag och som vill ingå i sommarens team på Snäckan. Tjänsten är under sommaren och på 50-100% enligt överenskommelse.

Helst ser vi att du kan börja tjänsten redan i slutet på vecka 24 för att delta som ledare på vårt konfirmationsläger och fortsättningslägret Läsa Mera. Under dessa läger kommer du bland annat få möjlighet att undervisa, tjäna i samtal, ge stöd för deltagarna och hålla i andakter. Du kommer att ingå i ett team ledare med stor erfarenhet som gärna stödjer dig i din uppgift. Helgen v.19 hålls en förträff som du gärna får delta i för att lära känna platsen, ungdomarna och de andra ledarna.

Övriga sommarveckor kommer du leda våra ungdomskvällar med beachvolleyboll, fika och umgänge. Du ansvarar för organiseringen av kvällen, gemenskapen och andakten i slutet av kvällen.

Du kommer också vara delaktig på våra musikkvällar med andakt och söndagsgudstjänster där vi hoppas att du vill dela tankar om tron eller predika. Beroende på vad vi kommer överens om för tjänstegrad kan tjänsten också komma att innehålla praktiskt arbete.

Vi kan erbjuda dig ett enkelt boende med gångavstånd till vattnet och samhället Klintehamn. Det finns goda bussförbindelser till Visby. För mer information om Snäckan, se www.snackan.nu.

Känns detta intressant? Varmt välkommen med en ansökan och tveka inte att höra av dig till oss med frågor. Vi ser fram emot en kontakt.

Kontakt: Styrelsen i Equmeniakyrkan Gotland,
Mats Björkqvist, 073 079 78 02, maila info@snackan.nu