Publicerat 

Fjällvandring – Hemavanmötet 2019

Fjällvandring

Hemavanmötet 2019

Som en del av och som en uppladdning inför Hemavanmötet arrangerar Puls och Equmenia Nord en fjällvandring i Vindelfjällens naturreservat – ett av Europas största naturskyddade områden – där du får uppleva det bästa av fjället i mötet med andra och Jesus.

Vi samlas måndagen den 12 augusti på Hemavan Fjällstation och vi är tillbaka till Hemavan onsdagen den 14 augusti. Däremellan har vi bland annat fått möjlighet till härliga fjällupplevelser och att fira andakt tillsammans i Guds fantastiska skapelse.

Datum

12-14 augusti 2019.

Plats

Vindelfjällens naturreservat. Vi samlas vid Hemavans Fjällstation för gemensam transport till vandringens startplats. Vi kommer vandra omkring 10-15 km per dag och på tisdagen kommer möjlighet ges att bestiga Norra Sytertoppen, Västerbottens läns högsta berg, och för de som föredrar att ta det lugnare kommer mindre krävande alternativ att finnas.

För vem

För dig som är 18+ (född -01 eller tidigare), har viss vana av vandring och beredd att ta visst eget ansvar.

Kostnad

Anmälan bekräftas med en anmälningsavgift på 200 kr, som ej återbetalas, och därtill tillkommer kostnad för boende och mat. Boende: 250 kr/natt (500 kr) eller 150 kr/natt för STF-medlemmar (300 kr). Medlemskap i STF rekommenderas att tecknas på Hemavan Fjällstation i samband med arrangemangsstart. Utrustning såsom ryggsäck och vandringskängor kan med fördel hyras eller lånas av bekant om man inte har egen.

Transport

Till Hemavan kan man bland annat ta sig med buss från Umeå eller flyg från Stockholm. Från södra Sverige går det att åka nattåg till Umeå för att där byta till bussen till Hemavan. Flyglinjen mellan Stockholm Arlanda och Hemavans flygplats trafikeras av Amapola.

Boende och mat

Vi kommer bo i tält i närheten av STF-stugan vid Viterskalet där tillgång till dass finns. Matlagning kommer ske i matlag som samordnas en tid innan vi far iväg.

Anmälan

Du anmäler dig på Bildas webbplats via länken nedan. Maxgräns för arrangemanget är 20 deltagare och platserna fördelas utifrån när anmälningarna inkommit. Observera att invänta bekräftelse på att du är antagen till arrangemanget. Med antagningsbekräftelsen kommer information om inbetalning av anmälningsavgiften. När arrangemanget är fulltecknat hamnar övriga anmälda på en reservlista.

Sista anmälningsdagen för fjällvandringen var tisdagen den 4 juni. Anmälan är nu stängd.