hemavanmötet 2-6 aug 2023

Vandringar – lördag

Under torsdag-lördag finns det möjlighet att välja att gå med på gemensamma vandringar. För att göra det behöver du anmäla dig via länkarna till Studieförbundet Bilda nedan. Det går bra att göra samma dag.


Familjevandring till Laxfjället

Vi vandrar upp till och uppe på toppen av Laxfjället och ser på utsikten åt olika vädersträck. Kläder efter väder. Vi tar fika med oss för att äta på toppen.

Tid: Samling vid Fjällgården kl 12:00 för gemensam avfärd.

Ledare: Lukas Borgemo


FULLBOKAD – Östra Jordbäcksgrottan, Grottvandring för tonåringar

Följ med ner i Östra Jordbäcksgrottan och utforska jordens inre. Overall, pannlampa och hjälm ingår, men ta med ett par oömma handskar. Underställ och regnkläder kan också vara bra. Vi åker i bilar (egna bilar – vi försöker samåka) till Kåtaviken (ca 40 minuter ifrån Hemavan). Därifrån är det en vandring på någon kilometer upp till grottan.

Lunch: Medtag lunchmatsäck.

Tid: Avfärd kl.10.00 (direkt efter morgonmötet) ifrån Hemavan Fjällstation.

Ledare: Mojo Andersson 


FULLBOKAD – Gryttind, Pilgrimsvandring

En topptur med vidunderlig utsikt och reflektionssamtal. I vårt västra grannland Norge ligger det fantastiska Gryttind. Här blir det en topptur med vidunderlig utsikt. Turen är ca 6 km, och delvis rätt brant. Vi åker i bilar (egna bilar – vi försöker samåka) till Gryttind (ca 50 minuter ifrån Hemavan).

Lunch: Medtag lunchmatsäck.

Tid: Avfärd kl.10.00 (direkt efter morgonmötet) ifrån tältet.

Ledare: Klas Johansson 


FULLBOKAD – Atoklimpen/ Atoklippie – vandring och samtal om samisk kulturhistoria religion och teologi

Vi vandrar till berget Atoklippie (Atoklimpen) som är ett enligt samisk tradition heligt berg där bl.a. en offerplats har funnits. Vandringen är på ca 4 km (enkel väg) genom gles björkskog upp till kalfjället. Det är inga branta stigningar. På vägen passerar vi några platser som berättar om lokal samisk kultur och historia. Vi samtalar om samisk kultur, religion och teologi. Även om det är dagens tema kan vi få se en del av traktens speciella geologi och växtliv. I mån av tid och ork finns det möjlighet för den som vill att även vandra upp till bergets topp och njuta av en vidunderlig utsikt.

Lunch: Medtag lunchmatsäck.

Tid: Avfärd 10:00 (direkt efter morgonmötet) ifrån tältet. Vi åker i bilar (egna bilar – vi försöker samåka) bort till Atoklimpens parkering (30-40 minuter ifrån Hemavan). Max 25 deltagare.

Ledare: Gerard och Ruben Willemsen 


Pilgrimsvandring till Gurkfjället – Reflektion i Guds natur

En härlig topptur med vidunderlig utsikt i alla vädersträck. Inte så lång vandring (6km tur och retur), men delvis lite brant. Efter en kort vandring genom skogen kommer vi upp på kalfjället och vandrar delvis efter en bäck.

Lunch: Medtag lunchmatsäck.

Tid: Avfärd kl.11.00 ifrån tältet. Vi åker i bilar (egna bilar – vi försöker samåka) bort till parkeringen i Solberg (ca 20 minuter ifrån Hemavan).

Ledare: André Jakobsson 


Syterbäcken – rundtur – vandring och samtal om fjäll och natur

Vandringen startar vid parkeringsplatsen vid Syterbäcken (E12:an) och går genom skogen upp efter bäcken. Uppe på kalfjället ser vi in mot Syterskalet och går över Syterbäcken vid hängbron. Därifrån vandrar vi Kungsleden tillbaks mot Hemavan i två km för att sedan vika av mot Syterbäcken igen. Vandringen ner efter bäcken går igenom väldigt vacker natur. Vandringen är 10 km lång och tar ca 4-5 timmar. Vandringen är delvis brant uppför, så viss vana att vandra är en fördel.

Lunch: Medtag lunchmatsäck.

Tid: Avfärd 11:00 ifrån tältet. Vi åker i bilar (egna bilar – vi försöker samåka) bort till Syterbäckens parkering vid E12:an

Ledare: Mikael Nilsson


INSTÄLLT – Utflykt till Voijtjajaure kapell