Publicerat 

Internationell insamling

Internationell insamling

1:a advent - 31 januari

Framtiden börjar med stavfel.

Minns du när du lärde dig skriva? I början hamnade kanske inte varje bokstav precis rätt, men det gick bra ändå. I skolan gick det framåt, steg för steg. En dag kunde du både skriva och läsa. Hela meningar. Hela böcker! Så öppnade sig världen.

Utbildning skapar hopp

Att få gå i skolan är en mänsklig rättighet. Dörren till skolan är också dörren till ett självständigt liv och en tryggare framtid. När fattigdom, krig eller katastrofer gör världen kaotisk blir klassrummet en skyddad plats. Dels rent konkret – ett barn är tryggare i skolan än på gatan. Dels på sikt. Utbildning är den säkraste vägen ut ur fattigdom och ger möjlighet att styra över sitt eget liv.

Därför handlar årets internationella insamling om utbildning. Tillsammans med kyrkor i 28 länder ger vi fler människor chansen att studera. Det handlar om barn och ungdomar i fattiga, isolerade och krigsdrabbade länder som får utbildning och framtidshopp. Det handlar också om vuxna som vill utbilda sig till pastorer för att kunna sprida evangeliets hoppfulla budskap.

I det här arbetet är du viktig. Ditt bidrag gör skillnad, varje gåva spelar roll. Tack för det! Tillsammans kan vi sprida hopp i världen. Till jordens yttersta gräns.

Skapa dialog – bygga fred i Pakistan

I Pakistan är de kristna en minoritet. Genom Christian Study Center (CSC) får kyrkan hjälp att nå ut till sin omvärld. Förutsättningarna för fred och ett hållbart samhälle i Pakistan skapas bland annat genom dialog och möten mellan religiösa grupper.

Hållbara församlingar i Thailand

Församlingarna ökar bland karenerna i norra Thailand. Evangelister skickas ut och församlingar bildas. För att dessa ska växa och bli hållbara behövs ledarträning och hjälp till organisation.

Döva barn får utbildning i Liberia

Döva barn i Liberia får en framtid! Att gå i skolan, lära sig tecken-språk och ett yrke för framtiden kan tyckas vara en självklarhet. I Liberia är detta få förunnat och döva får kämpa mot fördomar.

Hopp för de fattiga efter jordbävningen

Kommer du ihåg Erica som ville hjälpa barnen att skratta igen efter jordbävningen i Ecuador? Vad hände sedan? Läs om församlingens och Marias arbete i staden Manta.

Församlingsutveckling i Spanien

Hur går det med församlingsutvecklingen i Altea och Benidorm i Spanien? Raúl Sancho och Janet Manzo i vår samarbetskyrka FIEIDE har nu arbetat i drygt ett år med stöd från oss.

Se och läs mer

Läs korta berättelser och se filmer från olika delar av världen där Equmeniakyrkan arbetar.

Ge en gåva

Swish: 900 32 86 skriv ”Gåva” i meddelandetexten

Plusgiro: Sätt in din gåva på pg 90 03 28-6

Från utlandet: Swedbank AB, SE-10534 Stockholm, BIC: SWEDSESS,
IBAN: SE5080000890119236994811

Läs mer om gåvor