Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.
3 feb 19:30 - 21:00

Alpha online – kursstart

Alpha online

Nu har vi glädjen att välkomna dig till samtal om tro och livet i en Alphakurs Online.

KURSSTART – TORSDAGEN DEN 3 FEBRUARI KL. 19.30

Alphakursen är till för alla som vill fundera och reflektera kring livet och dess mening. Det är en plats där människor kan komma och koppla av, äta, lyssna och dela sina tankar. Alphakursen är till för alla, och speciellt anpassad för människor som inte är vana kyrkobesökare.

HUR SER EN DIGITAL ALPHAKVÄLL UT?
Vi möts via zoom (länk får du efter anmälan) och varje Alphakväll består av tre delar – Gemenskap, Föredrag och Samtal. Vi börjar med att stämma av läget och hinna landa lite, därefter följer ett föredrag via film utifrån livets frågor och kristendomens svar. Slutligen är det dags för samtal i smågrupper där varje deltagare kan ställa frågor och bidra med sina åsikter.

Vill du hellre gå Alphakursen med en grupp där man träffas fysiskt? Fysiska Alphakurser kommer också hållas på flera olika platser under våren 2022. Läs mer här!

HUR ÄR EN ALPHAKURS UPPLAGD?
Alpha pågår i tio veckor där man varje gång tittar på en ny aspekt av den kristna tron. Exempel på ämnen som tas upp: ‘Vem är Jesus?’, ‘Hur ska jag kunna tro?’ och ’Vad ska jag med kyrkan till?’ Det ingår även i kursen att man åker iväg tillsammans en helg. Denna helg går man igenom fyra av kursens föredrag och tanken med att åka bort tillsammans är dels att lära känna varandra bättre men också ge möjlighet för längre samtal, frågor och övrigt som kommit upp under kursens gång.

PRAKTISK INFORMATION:
När? Torsdagar kl 19.30-21.00 med start den 3 februari.
Kursen pågår därefter i 10 veckor och då ingår även ett dygn under en helg. Detta dygn kommer vi att erbjuda fysiskt tillsammans med fler alphagrupper runt om i vår region helgen 11-12 mars i Östergötland och 12-13 eller 19-20 mars i Småland. Men det är även möjligt att göra en digital heldag för onlinekursen. Mer om detta kommer.

Kostnad? Den digitala kursen är helt gratis. Det som kostar är att åka med på dygnet på lägergård vilket är en kostnad till självkostnadspris på ca. 350 kr för mat och logi.

Anmälan görs via länken här nedanför. Efter anmälan får ni mail med länk till Zoom där kursen kommer att hållas.


ANMÄLAN TILL ALPHA ONLINE


 

Vid frågor, maila till:
Ida-Maria Brengesjö
Evangelist och församlingsutvecklare Region Öst
ida-maria.brengesjo@equmeniakyrkan.se