Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Bibeläventyret – instruktörskurs i Gamla Testamentet

27 jan - 30 jan

Bibeläventyret i klassrum

Region Öst och Bibelsällskapet bjuder in till Bibeläventyrets instruktörskurs på Södra Vätterbygdens folkhögskola den 27 – 30 januari 2020.

Efter kursen kan du bli en av dem som får möta skolelever i årskurs 4–6 och berätta om Bibeln på ett sätt du aldrig gjort förut. Skolorna vill ha vår hjälp –  vi hoppas att församlingar vill vara med och hjälpa till att möta efterfrågan. Varmt välkommen att delta i utbildningen för att bli en instruktör till Bibeläventyret.

Kontakt och mer info

Klicka här för mer information om kursen, vem den riktar sig till, anmälan, arrangörer och kostnad. För den som önskar se och dela ut folder finns den för nedladdning här.

Vad är Bibeläventyret?

Bibeläventyret har funnits sedan år 2000 och är ett samarbete mellan skolan och kyrkorna, som drivs av Svenska Bibelsällskapet. En utbildad Bibeläventyrare från en församling på orten besöker skolans 4:or och 5:or och ger lektioner om Gamla och Nya Testamentet, totalt 6 x 90 minuter. Barnen deltar i draman, häpnar över trollerier, rappar 10 Guds bud, memorerar rörelser och nyckelord, rör sig på en karta över Bibelns länder, öppnar en stor Bibel med olika saker i osv. Bibeläventyret följer läroplanen och är icke-konfessionellt. 600 instruktörer från alla kyrkor och samfund gör Bibeläventyr i nästan 1500 klasser per år. Ännu fler skolor vill få Bibeläventyr och vi hoppas att flera församlingar i vår region vill vara med och möta skolornas efterfrågan.

Detaljer

Börjar:
27 jan
Slutar:
30 jan
Evenemang Kategorier:
,

Plats

Södra Vätterbygdens Folkhögskola
Mångatan 10
Jönköping,554 39
+ Google Map