Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.
5 september, 2020 10:00 - 15:00

Det spirar redan – Bönedag Equmeniakyrkan Region Stockholm

Händer som håller en blomma.

Det spirar
Bönedag Equmeniakyrkan Region Stockholm
Lördag 5 sept. kl. 10-15 i Kyrkan vid Brommaplan

Runt om i vår region spirar hopp och nya initiativ, här växer längtan och frön gror. Profeten Jesaja skriver: ”Nu gör jag något nytt. Det spirar redan, märker ni det inte? Jag gör en väg genom öknen, stigar i ödemarken”, Jes 43:19.

Den 5 september möts vi för att lyssna till Guds röst och inspireras av Jesajas ord. Vi ber om att få bli bärare av hopp och om att se Guds spirande möjligheter i vår situation. Vi möts för att dela erfarenheter, böneämnen och längtan med varandra och denna bönedag fokuserar vi särskilt på församlingens uppdrag att sända människor att starta nya mötesplatser, gemenskaper och församlingar.

Det innebär att vi särskilt vill be för de pionjära projekt som skapats i vår region de senaste 10 åren, men också för alla de församlingar som på olika sätt bygger utåtriktade mötesplatser och för alla böneämnen som församlingar skickat in.

Programmet under dagen kommer att bestå i att vi får lyssna till berättelser från några av Regionens församlingar som är pionjära i sin inriktning och att vi ber för dem och välsignar dem.

Det är öppet för alla församlingar att närvara under dagen, se anmälningslänk nedan och vår förhoppning  är att många församlingar ska skicka in sina böneämnen i förväg.
Skicka era böneämnen till klas.eriksson@equmeniakyrkan.se

Vi kommer att genomföra samlingen i Kyrkan vid Brommaplan på ett Coronasäkert sätt. Det innebär bland annat att vi sitter utspritt i kyrksalen där var och en har en fast plats. Vid bönen är det förstås ingen handpåläggning eller närhet på annat sätt. Det serveras inte heller någon lunch under dagen. Man kan ta med sig matsäck eller gå ut på Brommaplan och köpa sig något att äta.

Har du frågor och funderingar kontakta Klas Eriksson, klas.eriksson@equmeniakyrkan.se

Anmälan klicka på länken:

https://forms.gle/y6QpjaZB5dZToxHZ8

Varmt välkommen säger Regionens pionjärgrupp

Hans Sundberg, Niklas Levin, Filip Nordin, Sara Klintemyr, Ulf Bergsviker, Lena Bergström, Rickard Karlsson Lundmark, Klas Eriksson