Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Eqon Nord, Lycksele

29 okt - 1 nov

Den 29/10-1/11 så kommer vi ha Eqon Nord i Equmeniakyrkan Lycksele. Kursen anordnas av Equmenia Nord och Härnösands Folkhögskola.

Vad kommer hända?

På Eqon så kommer vi tillbringa den största delen av tiden till att fördjupa oss i bordsrollspel. Vi introduceras och spelar rollspel. Vi kommer ha andakter och hjälpas åt med att laga mat. Under helgen kommer det också finnas möjlighet att basta och bada bubbelpool.

Vad är bordsrollspel?

Att spela rollspel är som att läsa en bok eller titta på en film. Du sitter tillsammans med dina kompisar runt ett bord och du har din rollperson framför dig. Rollpersonen är en påhittad hjälte som du spelar i spelet. Du och dina kompisar har också pennor, suddgummin och tärningar med er vid bordet. Ni har med er en spelledare som har läst igenom hela äventyret. Spelledaren för berättelsen framåt. Han eller hon beskriver platser och händelser och vad alla personer i spelet gör, utom era rollpersoner. Rollpersonerna bestämmer ni själva över. Tillsammans upplever ni ett spännande äventyr.

Dungeons & Dragons är ett av de största rollspelen i världen. Här nedan finns en länk som förklara vad D&D är men förklaringen fungerar för att förklara vad rollspel är och hur det kan gå till. https://www.youtube.com/watch?v=2PEt5RdNHNw (klippet är på engelska)

Begränsat antal plaster!

Varje grupp kommer bestå av ca 5 spelare plus en spelledare. På grund av det så kommer platserna vara begränsade så när anmälan släpps så är det först till kvar som gäller. Hur många som kommer kunna anmäla sig beror på hur många spelledare vi har under lägret.

Vilka rollspel kommer vi spela?

Detta är inte bestämt utan beror på vilka regler som respektive ledare är inlästa på. Men oberoende av vilket spel man kommer få spela så är upplevelsen ett spännande äventyr där du som spelare styr vart historien för er.

Vad kostar det?

200 kr för medlemmar i Equmenia Nord. 250 kr för övriga.

Vad behöver jag ha med mig?

  • Kläder och personlig utrustning för en helg borta.
  • Bibel, anteckningsblock, penna.
  • Badkläder
  • Inneskor/tofflor/Varma strumpor
  • Fickpengar
  • Om du har, ett set med rollspelstärningar, (kommer finnas att låna)
  • Sovsäck och kudde och luftmadrass/liggunderlag

Behöver jag några förkunskaper?

Nej, du behöver inte veta något om rollspel innan för att vara med på detta läger. Spelledarna kommer att guida alla genom allt som behöver göras och förklara regler efterhand.  Du kommer med den du är och precis som din rollspelskaraktär utvecklas under spelet kommer också du som spelare lära dig på vilket sätt du trivs med att spela.

Pandemin?

Hur säkert är detta med tanke på covid-19-pandemin? Vi är medvetna om den pandemi som råder och kommer vidta åtgärder för att göra lägret så säkert som möjligt. Vi håller på och jobbar med en handlingsplan för rutiner inför lägret som alla deltagare kommer att få hemskickat innan lägret börjar.

Ledare

Vi kommer ha ett antal ledare som också är spelledare för sina respektive grupper. Till det så finns det också möjlighet för ett litet antal extra ledare att anmäla sig. Man får då sitta med som deltagare under rollspelet och spela med i äventyret i någon grupp men i övrigt fungera som ledare på lägret. Krävs inga tidigare erfarenheter inom rollspel för att vara med som sådan ledare.

Anmälan?

För att göra allt så rättvist som möjligt kommer vi ha en fast tid när anmälningen för lägret börjar, från att den öppnar är det först till kvarn som gäller.

Den 29 september kl 18:00 öppnar anmälan på här. Ingen anmälan inkommen före första anmälningstillfället (29/9 18:00) kommer att räknas.

Sista anmälningsdag är 22 oktober.

Kontakt

Oskar Skarin, pastor Equmeniakyrkan Lycksele

073-938 21 26

oskarskarinpastor@gmail.com

Samarrangemang

Eqon arrangeras av EqumeniaNord och Härnösands folkhögskola.

Välkommen på ett läger som för dig in i fantasins fantastiska värld!

Detaljer

Börjar:
29 okt
Slutar:
1 nov
Evenemang Kategorier:
,

Plats

Lycksele Equmeniakyrka
Bångvägen 1
Lycksele,921 32Sverige
+ Google Map