Laddar Evenemang

  Alla evenemang

  • Det här evenemanget har passerat.

Församlingsmusikerdygn

15 Sep 12:00 - 16 Sep 14:00
Equmeniakyrkan
Svealand, Stockholm, Väst, Öst, Syd
Musik
Nationellt
Utbildning
Välkommen till Församlingsmusikerdygn

Varje höst i september bjuder Equmeniakyrkan in till en mötesplats för församlingsmusiker och ideella musikledare i våra församlingar. Här får du möjlighet att möta kollegor från andra församlingar och utbyta erfarenheter och knyta nya kontakter. Du får också träffa några olika föreläsare som tar oss med i seminarier och samtal kring församlingsmusikerrelaterade ämnen.

I år möts vi 15-16 september på Bromma Folkhögskola i Stockholm. Vi kommer att prata om teologi och gudstjänstmusik tillsammans med Sune Fahlgren, jobba med röst- och sångvård under ledning av Lena König och sjunga igenom repertoar, få en guidad tur på gudstjänstwebben och hälsa på hos Equmeniakyrkans kansli på Ekumeniska centret i Alvik. Däremellan blir det luncher och fikan då vi hinner prata med varandra och på fredagskvällen en god middag med dessert.

Ladda ned folder

NÄR

Start fredag 15 september med lunch kl 12.00, första passet börjar 13.00

Avslutning lördag 16 september med lunch kl. 13.00

VAD
Vilken teologi sjunger vi i våra sånger?

Sune Fahlgren är docent och högskolelektor på Teologiska Högskolan i Bromma. Hans författarskap och forskarintressen rör i hög grad den svenska frikyrkorörelsens liv och verksamhet. För närvarande undersöker han den frikyrkliga musikhistorien i ett ecklesiologiskt perspektiv, det vill säga vad man får veta om olika frikyrkors identitet genom att undersöka dess sånggrupper. Sune kommer att ta oss med i en frikyrkohistorisk återblick för att sedan landa i nutiden kring frågor om vad vi idag väljer att sjunga i våra gudstjänster.

Repertoar och gudstjänst

Ett återkommande önskemål på våra församlingsmusikerdygn är repertoargenomgång. Vi är många som ständigt letar efter nya sånger till våra grupper och körer. All musik som är ny för mig behöver inte vara nyskriven, det finns en mängd guldkorn att upptäcka i det som redan finns utgivet. Vi gör ett eftermiddagspass med repertoar för olika typer av grupper och körer, berättar om gudstjänstwebben som Equmeniakyrkan håller på att utveckla, pratar om förlag och var man kan hitta ny musik. Har du någon favoritsång som du vill dela med dig av? Ta med den! Hanna och Lena leder passet, som också kommer att innehålla samtal och en rundvandring på Equmeniakyrkans kansli.

Anti Aging för rösten

Åldrandet påverkar rösten och det är vanligt att körsångare tror att de måste sluta sjunga. Många kyrkokörer har fler och fler äldre medlemmar. På vilket sätt kan man behålla sångarna i kören utan att ge avkall på den musikaliska kvaliteten?

Nu finns sångpedagogiska konceptet Anti Aging för rösten, i syfte att utveckla sin röst genom hela livet. Via kroppsträning, tal och sångövningar lär vi oss att behålla och till och med förbättra kvalitén på rösten. Anti Aging är i första hand framtaget för att hålla en åldrande röst vital och elastisk, men passar lika bra för yngre som vill hålla sin röst i form.

Lena König är utbildad på Musikhögskolan och vid Operastudio-67. Lena arbetar som sångpedagog, både med individuella konsultationer och gruppundervisning och är också certifierade Anti Aging-pedagog.

VAR

På Bromma folkhögskola, Åkeshovsvägen 29, Bromma.

Åker du kommunalt: Åk T-banans gröna linje mot Hässelby strand/Åkeshov och gå av vid Brommaplan. Promenera ca 800 m åt sydväst, längst Drottningholmsvägen (vänster på stora vägen rakt utanför T-bane stationen).

Att åka tunnelbana från T-centralen till Brommaplan tar ca 20 min. Promenad från Brommaplan till skolan ca 10 min.

Kör du bil: Kör mot Brommaplan och ta av mot Drottningholm i rondellen. Efter ca 500 m sväng höger och sedan direkt vänster in på skolans parkering.

Observera att du behöver en p-biljett för att stå på parkeringen.

På fredag eftermiddag åker vi till Equmeniakyrkans kansli på Ekumeniska centret i Alvik, där vi tittar runt, fikar och fortsätter med eftermiddagens pass om repertoar.

Adressen är Gustavslundsvägen 18, och ligger tre hållplatser bort med T-bana eller bil 10 min.

Även här behövs p-biljett för att parkera om man har med sig bilen.

Pris

Fredag-lördag: 600 kr inkl. mat, föreläsare och material

Endast fredagen: 500 kr

Endast lördag: 200 kr

Boende

Boende bokar man själv, här är tre förslag i närheten:

Scandic Alvik, där vi äter middag på fredag kväll, alldeles bredvid Ekumeniska centret och ca 20-25 min med T-bana och promenad till Bromma Folkhögskola.

https://www.scandichotels.se/alvik

Firsthotel Brommaplan, ca 15 min promenad till Bromma Folkhögskola

https://firsthotelbrommaplan.se/

Ängby Camping, ca 25 min promenad till Bromma Folkhögskola, https://www.angbycamping.se/

Anmälan

Anmäl dig så snart som möjligt, men senast 1 september 2017 på den här länken:

Anmälan

Ange ev. matallergier vid anmälan.

Frågor

lena.wohlfeil@equmeniakyrkan.se 08-580 031 22

hanna.ekstedt@equmeniakyrkan.se  08-580 032 21

Varmt välkommen!

Lena Wohlfeil och Hanna Ekstedt

Kontakt:

Lena Wohlfeil
08-580 03 122

Plats:

Bromma folkhögskola
Åkeshovsvägen 29
Bromma,16839
08-636 23 00 info@brommafolkhogskola.se
X