Laddar Evenemang

  Alla evenemang

  • Det här evenemanget har passerat.

Fortbildningsdag för barnkörledare

8 Sep 09:30-15:30
Equmeniakyrkan
Mitt, Svealand, Stockholm, Väst, Öst, Syd
Nationellt
Musik
Utbildning
Kreativa uttryck
Sångarförbundet

Under 2018 startade ett fortbildningsprojekt för barnkörledare, initierat av Equmeniakyrkans Sångarförbund och Equmenia i samarbete med Bilda. Kursdagarna äger rum på tre olika ställen i landet.

Den första dagen genomfördes i Stockholm i januari, och nu är det dags för den andra, i Göteborg den 8 september. Platsen är Betlehemskyrkan på Erik Dahlbergsgatan 11B centralt i Göteborg. Vi avslutar med en tredje dag i Lycksele 26 januari 2019.

Ladda ned folder om fortbildningsdagen

Tid: 8 september 9.30-15.50

Plats: Betlehemskyrkan i Göteborg

Anmälan senast: 1 september

Anmäl dig till fortbildningsdagen här

För alla dessa tillfällen har vi har anlitat Gunnel Fagius som föreläsare, initiativtagare till projektet Barn och sång. Hon kommer att föreläsa om barns sång och sångutveckling och om den första flerstämmigheten.

Repertoar, metodik, rytmik och rörelse och hur man använder detta tillsammans med sjungande barn, kommer också inrymmas i kursdagen. Marie Rindborg och Karin Kihlström leder denna workshop med inriktning på barnkörer från sex år och uppåt.

Denna fortbildningsdag sponsras av Sångarförbundet för körledare verksamma inom Equmeniakyrkan. Körledare enbart anslutna till Bilda kan också få sin avgift subventionerad. För övriga deltagare är avgiften 700 kr inkl. lunch och fika.

Frågor kontakta sangarforbundet@equmeniakyrkan.se

Gunnel Fagius – musiklärare, kyrkomusiker, musikforskare, läromedelsförfattare och initiativtagare till projektet Barn och sång. Med två böcker: Barn i kör – idéer och metoder för barnkörledare (1990) och Barn och sång – om rösten, sångerna och vägen dit (2007) har hon samlat kunskap om barns sjungande, inte bara praktiskt-metodiskt utan även med kunskaper från andra kunskapsområden av betydelse för barns sångliga utveckling.

Karin Kihlström – koordinator för kreativa uttryck inom Equmenia.

Marie Rindborg – musikproducent på Equmeniakyrkans Sångarförbund.

Både Karin och Marie har gedigna erfarenheter som körledare, barnrytmikledare samt församlingsmusiker.

Till Sångarförbundets hemsida

Plats:

Betlehemskyrkan Göteborg
Vasagatan 26
Göteborg