Laddar Evenemang

  Alla evenemang

  • Det här evenemanget har passerat.

Fortbildningsdag för barnkörledare

15 Jan 09:30-15:30
Equmeniakyrkan
Nord, Mitt, Svealand, Stockholm, Väst, Öst, Syd
Musik
Utbildning
Equmenia
Kreativa uttryck
Sångarförbundet

Om barn och sång – om rösten, sångerna och vägen dit 

Equmeniakyrkans Sångarförbund och Equmenia i samarbete med Bilda kommer under 2017 starta upp ett fortbildningsprojekt för barnkörledare. Kursdagarna kommer att placeras på tre olika ställen i landet. Den första dagen går av stapeln 15 januari i Stockholm. Andra dagen förläggs i början av hösten i Göteborgsområdet och i mitten av januari 2019 avslutar vi med en tredje dag på ytterligare en ort i landet.

Vi har anlitat Gunnel Fagius som föreläsare, initiativtagare till projektet Barn och sång, vid alla dessa tillfällen. Gunnel Fagius kommer att föreläsa om barns sång och sångutveckling och om den första flerstämmigheten.
Repertoar, metodik, rytmik och rörelse och hur man använder detta tillsammans med sjungande barn, kommer också inrymmas i kursdagen. Marie Rindborg och Karin Kihlström leder denna workshop med inriktning på barnkörer från 6 år och uppåt.

Denna fortbildningsdag sponsras av Sångarförbundet för körledare verksamma inom Equmeniakyrkan. Körledare enbart anslutna till Bilda kan också få sin avgift subventionerad. För övriga deltagare är avgiften 700 kr inkl. lunch och fika.

Första tillfället äger rum i Norrmalmskyrkan Stockholm 15 januari 2018 kl. 9.30 – 15.30

Anmälan senast 8 januari 

Affisch som pdf
Anmälan

Frågor kontakta sangarforbundet@equmeniakyrkan.se
Välkommen med din anmälan!

Gunnel Fagius musiklärare, kyrkomusiker, musikforskare, läromedelsförfattare och initiativtagare till projektet Barn och sång. Med två böcker: Barn i kör – idéer och metoder för barnkörledare (1990) och Barn och sång – om rösten, sångerna och vägen dit (2007) har hon samlat kunskap om barns sjungande, inte bara praktiskt-metodiskt utan även med kunskaper från andra kunskapsområden av betydelse för barns sångliga utveckling.
Karin Kihlström koordinator för kreativa uttryck inom Equmenia.
Marie Rindborg Musikproducent på Equmeniakyrkans Sångarförbund.
Både Karin och Marie har gedigna erfarenheter som körledare, barnrytmikledare samt församlingsmusiker.

Tillbaka till Sångarförbundets sida

Plats:

Norrmalmskyrkan
Norrtullsgatan 37
Stockholm,11327Sverige
https://www.norrmalmskyrkan.se