Laddar Evenemang

  Alla evenemang

  • Det här evenemanget har passerat.

Handledardagar

20 mar 11:00 - 21 mar 15:00
Equmeniakyrkan
Nord, Mitt, Svealand, Stockholm, Väst, Öst, Syd
Region syd
Region Väst
Region Öst
Region Stockholm
Region Nord
Region Mitt
Region svealand

De regionala församlingsutvecklarna i Equmeniakyrkan vill bjuda in dig som brinner för levande församlingar till ett dygn i Örebro. Du som är eller drömmer om att bli församlingshandledare i Equmeniakyrkan får möta andra med samma längtan, bli inspirerad och lära dig mer om Färdväg – Equmeniakyrkans plan för församlingsutveckling. Temat för dagarna är ”Uthållighet” eftersom vi ser att det är en viktig komponent i vårt utvecklingsarbete.

Medverkar gör Pär Alfredsson, chef för nationella avdelningen i Equmeniakyrkan, Peter Bernhardsson, regional kyrkoledare Region Öst, Britta Bolmenäs, pastor Värnamo, Mikael Hallenius, pastor Örebro, Øyvind Tholvsen, programledare Sverigeprogrammet EFK, Per Westblom, pastor Sollentuna och de regionala församlingsutvecklarna.

 

Platsen är Vasakyrkan, Vasagatan 6, Örebro.

Handledardagarna påverkas av att klimatfastan pågår. Detta innebär att vi starkt rekommenderar kollektivtrafik så långt det är möjligt. Örebro har bra tågförbindelser och det tar bara några minuter att gå till Vasakyrkan. Om du av olika skäl måste använda bil så försök samåka. För parkering gäller gator/parkeringshus i närheten.

Övernattning kommer ske främst i hem med eget rum/säng. Värdfamiljen ordnar frukost, sängkläder/handduk och transport till/från boendet. Om du själv har bekanta i Örebro och kan ordna boende är det tacksamt.  Om du ändå, av särskilda skäl, behöver bo på hotell för att kunna delta så får du boka det själv till så låg kostnad som möjligt. Genom detta upplägg kan vi hålla nere kostnaderna och ändå få ett par bekväma och viktiga dagar.  Deltagaravgift, mat och resa för handledare i Equmeniakyrkan står Equmeniakyrkan för.

Ladda ner affischen genom att klicka på bilden.

Ladda hem affischen genom att klicka på den

Preliminärt schema:

ONSDAG

11:00 Introduktion, Pär Alfredsson m fl

12:00 Lunch

EM    Om Färdväg – att komma vidare med församlingsutveckling med några av de regionala församlingsutvecklarna. Dessutom talar Peter Bernhardsson till oss om andligt ledarskap och urskiljning.

17:00 Middag

19:00 Gudstjänst. Britta Bolmenäs predikar

TORSDAG

8:30 Morgonbön, sedan talar Mikael Hallenius till oss. Efter fm-fika blir det fyra kortare inspel om Alpha, Kyrka på nya sätt, Mötesplatser och Drömfabriken.

12:00 Lunch

13-15 NFU med Øyvind Tholvsen och Per Westblom

Anmälningstiden är slut.

Varmt välkomna önskar

Bengt, Johan, Stefan, Anders, Alf, Sara och Hans

 

 

 

 

 

 

Plats:

Vasakyrkan Örebro
Vasagatan 6
Örebro,70354
https://www.vasakyrkan.se/