Laddar Evenemang

  Alla evenemang

  • Det här evenemanget har passerat.

Körhelg i Borås

6 Okt 08:30 - 7 Okt 12:15
Equmeniakyrkan
Mitt, Svealand, Stockholm, Väst, Öst, Syd

Nu närmar sig körhelgen i Borås 6–7 oktober kring Martin Åsanders mässa I evig tid, som framförs med kör, stråkvintett, klaver, flöjt och församling! Vi är drygt 70 personer som möts i Immanuelskyrkan i Borås.
Välkommen att delta i musikgudstjänsten söndag 7 oktober kl 11 då körhelgens deltagare framför I evig tid tillsammans med instrumentalister. Körledare är Kristina Åkesson, till vardags verksam som körpedagog och musikansvarig i Immanuelskyrkan, Stockholm.

Anmälningstiden har gått ut, vill du göra en efteranmälan lägg ett mail till marie.rindborg@equmeniakyrkan.se

I samband med gudstjänsten utdelas 2018 års stipendium från Equmeniakyrkans Sångarförbund.

Mässan ”I evig tid” har framförts på mer än 20 platser i landet sedan uruppförandet 2015, och lovorden strömmar in från körsångare och körledare.

Ladda ner affisch för musikgudstjänsten

 

Information till anmälda

Noter
Det är möjligt att få körnoter hemskickat i förväg. Du som anmäld kördeltagare för helgen i Borås kan beställa ditt exemplar direkt på Bo Ejeby förlag genom att maila bo@ejeby.se eller ringa 0706 85 91 47. Är ni flera i en kör eller sammanhang som kommer att delta i körhelgen uppskattas det om ni kan gå samman och be om leverans på gemensam adress. Det underlättar arbetet!

Uppge att ni är deltagare i Sångarförbundets körhelg i Borås 6 – 7 oktober, som önskar beställa nothäfte till Mässa I evig tid, Martin Åsander.

Leveransadress och det antal nothäften ni önskar skickade behöver anges samt för och efternamn på de anmälda deltagare som nothäftena är tänkta för.

Equmeniakyrkans Sångarförbund står för kostnaden av frakt och noter.

Boende
Du ordnar boende själv. Det finns många alternativ i Borås! Läs mer i Foldern för körhelgen.
Ladda ned foldern om körhelgen i Borås (pdf)

Avgift
Deltagaravgiften betalas till Sångarförbundets bg 673-7803. Kostnaden för helgen är 350 kr för medlemmar i Equmeniakyrkans Sångarförbund. Övriga 450 kr. Specialpris för ungdomar. I kostnaden ingår noter, lunch, fika och middag.

Program

Lördag 6 oktober
9.30 Incheckning och ”drop-in fika”
10.00 Repetition
12.30 Lunch
13.30 Repetition
18.00 Middag

Söndag 7 oktober
9.20 Repetition
11.00 Musikgudstjänst
12.15 Förstärkt kyrkkaff

Om kompositören Martin Åsander

Martin Åsander är verksam som tonsättare och arrangör inom olika musikgenrer. Flera av hans arrangemang för kör och vokalmusik finns utgivna på Gehrmans Musikförlag och Bo Ejeby förlag. Bland körverken kan nämnas beställningsverk till S:t Jakobs Karmmarkör: Aftonport till evigheten och Be not forgetful of Prayer. Körstycket Peace, som framfört av bland andra Storkyrkans Vokalensemble, är väl spritt och sjungs av körer runt om i Eruropa samt i USA. Utöver sitt komponerande verkar Martin även som kyrkomusiker och frilansande sångare i ensembler som Erick Ericssons Kammarkör i Stockholm.

Ladda ned foldern om körhelgen i Borås (pdf)

Plats:

Immanuelskyrkan, Borås
Sturegatan 45
Borås,503 42Sverige