Körkonsert med Vivaldis Gloria
Laddar Evenemang

  Alla evenemang

  • Det här evenemanget har passerat.

Musikgudstjänst med Vivaldis Gloria

19 okt 09:30 - 20 okt 13:00
Equmeniakyrkan
Stockholm
Musik
Körkonsert med Vivaldis Gloria

Närmare 200 körsångare samlas helgen 19 – 20 oktober för att sjunga Gloria av Antonio Vivaldi. Equmeniakyrkans sångarförbund inbjuder varje termin till körhelger i olika delar av landet. Denna gång är det Immanuelskyrkan i Stockholm som öppnar sin kyrka för körsångare som kommer från hela landet för att delta.

Vi kommer att framföra Gloria i gudstjänsten söndag 20 oktober i Immanuelskyrkan kl. 11.00 så att musiken får den inramning den ursprungligen komponerades för. Tina Bergholm och Ruth Segerberg medverkar som solister, båda verksamma som musiker i Equmeniakyrkan. Tillsammans med Drottningholms Barockensemble, cirka 200 sångare och solister framförs Gloria, allt under ledning av dirigenten Kristina Åkesson, musikansvarig i Immanuelskyrkan, Stockholm. Det kommer att bli en mäktig upplevelse!

Flera av Stockholm innerstads församlingar har sammanlyst sin gudstjänst och förlagt den i Immanuelskyrkan denna söndag. Andreaskyrkan, S:t Peters församling och Norrmalmskyrkan möts alla för den gemensamma musikgudstjänsten.

Välkommen till Immanuelskyrkan 20 oktober kl 11.00 för att fira gudstjänst och för att njuta av Vivaldis underbara Gloria!

Affischer

Affisch Vivaldis Gloria.pdf

Affisch Vivaldis Gloria med medverkande.pdf

Vara med som sångare

Sista anmälningsdag för att vara med som sjungande deltagare har nu passerat. Frågor om körhelgen mailas till marie.rindborg@equmeniakyrkan.se.