Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.
Återkommande evenemang: Återkommande evenemang: Körledarkurs HT23/VT24
17 november, 2023 - 18 november, 2023

Körledarkurs HT23/VT24

Noter. Körledarkurs

Körsången är en av kyrkans viktigaste bärare av kraft, hopp, gemenskap och tillbedjan. Många vill sjunga i kör, men vi behöver fler körledare i Equmeniakyrkan. Därför erbjuder nu Equmeniakyrkans Sångarförbund en gedigen och inspirerande kurs för dig som vill lära dig leda kör. Du kommer att få grundliga verktyg som gör dig till en tryggare, mer kunnig, inspirerande och kreativ körledare.

HT23-VT24 på SVF i Jönköping

Kursen löper under ett år (HT 2023 – VT 2024) med fyra kurshelger (fredag-lördag) på Södra Vätterbygdens folkhögskola i Jönköping. Kursen innehåller förutom undervisning mycket praktik där deltagarna får jobba med en övningskör bestående av andra kursdeltagare och eventuellt inlånade körsångare, beroende på hur många kursdeltagare vi blir. Den sista helgen blir lite längre och avslutas med fest på lördagskvällen och sedan deltagande i en musikgudstjänst på söndagen där alla deltagare är aktiva både som körsångare och körledare.

Efter avslutad kurs kommer du som deltagare ha grundläggande färdigheter för att kunna ta dig an arbetet som körledare.

Vem kan gå kursen?

Kursen riktar sig till dig som är ny i din körledarroll eller nyfiken på att leda kör, men ännu inte har verktygen för det. Man du kan också gå kursen om du vill repetera grunderna i körledning och ta ett steg till i din roll som körledare. Ingen körvana eller körledarvana krävs, men du bör ha en viss sång- och/eller spelvana samt kunna följa med hjälpligt i en notbild.

 

Här kan du läsa om körledarkursen och anmäla dig