Laddar Evenemang

  Alla evenemang

  • Det här evenemanget har passerat.

Kyrkogårdsvandring med IRIS

24 Aug 13:00-15:00
Equmeniakyrkan
Stockholm
Region Stockholm

Välkommen på kyrkogårdsvandring med Interreligiösa rådet i Stockholm (IRIS)!

IRIS bjuder in alla medlemmar till en vandring på Strandkyrkogården för besök vid de buddistiska, hinduiska, muslimska, ortodoxt kristna och sikhiska gravkvarteren, med korta presentationer av respektive religions trosföreställningar och seder kring döden. Vandringen leds av Malin Norrby som skrivit kapitlet ”Mångkulturellt på Stockholms begravningsplatser” i boken Till minne av livet. Efter vandringen, som tar drygt en timme, åker gruppen gemensamt till Tyresö slott för fika i slottscaféet.

Strandkyrkogården ligger på Skrubba Allé 1 i Tyresö. Buss 807 går från Gullmarsplan (mot Brandbergens centrum) var tionde minut. Hållplatsen heter Strandkyrkogården, och resan tar 13 minuter. Var och en får ta sig dit på egen hand, men till fikat på Tyresö slott åker vi gemensamt i bilar. Vi är därför tacksamma om ni som tänker ta bil meddelar det, och hur många lediga platser ni har i bilen, vid anmälan!

Samling kl 13:00 vid Strandkyrkogårdens entré, Skrubba Allé 1.

Anmälan senast 16 augusti till iris@interreligios.se, ange om du kommer att ta bilen och hur många som kan åka med från kyrkogården till Tyresö slott!

Avgift Var och en betalar för det den vill äta och dricka på Tyresö slottscafé, för övrigt är evenemanget kostnadsfritt.

Frågor? Kontakta Helene Egnell, helene.egnell@svenskakyrkan.se, tel 08-50894009, 073-5618964.