Laddar Evenemang
mötesplats leva mångfald
12 nov - 13 nov

Mötesplats: Leva Mångfald

Leva mångfald är en mötesplats där vi får dela erfarenheter och öka vår kunskap om mångkulturella och interreligiösa möten. Tillsammans får vi fundera över frågor som församlingsidentitet, vem är kyrkan till för och hur vi bygger en inkluderande och öppen kyrka för alla. 

Leva mångfald är en nationell mötesplats som arrangeras av Equmeniakyrkan i samverkan med Region Väst och Studieförbundet Bilda. Välkomna från olika delar av landet! Kom gärna flera från varje församling! 

Plats: Redbergskyrkan, Göteborg. Det kommer också att vara möjligt att delta via länk.
Datum: Fredag 12 nov – Lördag 13 nov. OBS datumen. I ett mailutskick angavs felaktigt 13-14 nov.
Tid: Fredag 18.00–ca 21.00; Lördag 9.00–16.30
Kostnad: Gratis!

Program

FREDAG 12 NOVEMBER, 18.00

En kyrka och församling i mångfald. Hur bygger vi en inkluderande och öppen gemenskap för alla? Emil Mattson, direktor, Räddningsmissionen i Göteborg. Sång och musik tillsammans med Jan Mattson och Andreas Andersson, musiker från Bergsjöns församling. Kvällen avslutas med en andakt. 

LÖRDAG 13 NOVEMBER

Gränsöverskridande församling och samhälle. Anders Jonåker, Församlingsutvecklare i Region Stockholm. 

Tillsammans eller var för sig? Multietniska församlingar, är det möjligt, i så fall hur? Carin Hemmati, pastor och föreståndare i Equmeniakyrkan, Hallunda. 

Den framtida migrationspolitiken och andra aktuella frågor inom migration. Martin Nyman, tf Chefsjurist, Asylrättscentrum. 

Valbara Miniseminarier och Workshops lördag eftermiddag:

Miniseminarier

  • Att vara Equmeniaförening i Socioekonomiskt utsatt område. Exempel från Lövgrädet. Julia Sjöström, ansvarig för arbetet med barns rättigheter på Equmenia. (Detta är seminariet som sänds på länk.)
  • Hela världen i Borås. Om att arbeta ekumeniskt och långsiktigt med evangelium i hjärtat. Rebecka Benjaminsson Larsson. Samordnare för kyrkornas flyktingrådgivning i Borås. 
  • Religionsfrihet och möten med människor av annan tro. Emanuel Furbacken, pastor samt Pheabe och Isac Zekry, Missionärer i Sverige, från Egypten.

Workshops

  • Sjung med dem som kommer – Integration och sång med fokus på gudstjänsten. Jan Mattson och Andreas Andersson, Musiker från Bergsjöns församling. 
  • Arbete för och med persisktalande både i Sverige och internationellt. Ahmad och Sara Sarhangi, ledare Räddningsklippan, församlingsplantering, och Ctefan Brochman pastor och föreståndare i Redbergskyrkan.
  • ”Pröva på – konflikthantering i församlingen”. Kristna Freds verktyg för att hantera konflikter som kan uppstå. Sandra Eriksson, Kristna freds och Henric Götefelt, Equmeniakyrkan
  • Arbetskraftsförmedlingen – Hur kan vi stötta NGL-ungdomar i att hitta jobb? Lars-Ove Johansson, Equmeniakyrkan, Gråbo. 

Flyer

Ladda ner flyer här (.pdf)

För frågor och mer information

inga.johansson@equmeniakyrkan.se
henric.gotefelt@equmeniakyrkan.se

I samverkan med Equmeniakyrkan region Väst och Bilda Sydväst.

Anmälan

Anmäl dig här senast 1 november.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.