Laddar Evenemang

  Alla evenemang

  • Det här evenemanget har passerat.

Nästa steg – Lyssna, Två kvällar om andlig vägledning och att lyssna till Guds röst UPPSKJUTET TILL 2020

12 Nov 18:00-21:00
Equmeniakyrkan
Stockholm
Medarbetare
Region Stockholm

Som församling och enskilda översköljs vi av metoder och koncept som ska hjälpa oss vidare i vårt kristna liv och hjälpa församlingen att vara relevant och attraktiv. Många av dessa är både bra och hjälpsamma redskap. Men det finns också en annan sida av församlingens liv och utveckling. Den handlar om att lyssna inåt i våra hjärtan och lyssna till Guds röst i ordet och bönen och att söka Guds vilja tillsammans som församlingsgemenskap.

Under ett par kvällar vill Equmeniakyrkan Region Stockholm lyfta fram detta perspektiv på församlingens liv och utveckling. Vad innebär det att söka Guds vilja? Hur igenkänner vi Herdens röst i det brus vi möter i vår tid? Vad innebär Guds mission, sändning i er församlingen och i ditt liv? Hur ser din och församlingens djupaste längtan ut när det handlar om att leva nära Gud och dela evangelium med andra människor? 

Upplägget är inspirerat av Ignatiansk andlighet. Startpunkten på dessa kvällar är en bibelmeditation som sedan följs upp med samtal och undervisning. Kvällarna kan ses som en fristående fortsättning och fördjupning på de Nästa steg – samlingar som var våren 2019. 

Inbjudan gäller dig som är församlingsanställd, församlingsledare/ styrelse-ledamot och alla som är intresserad av församlingens liv och utveckling. 

Båda kvällarna har samma innehåll så man anmäler sig till en av kvällarna:
Mer information om medverkande, plats mm. kommer inom kort, men vi vill uppmuntra dig att notera dessa datum, 7 nov och 12 nov. och att sprida inbjudan i era olika kontaktnät. 

Varmt välkomna.

Jenny Dobers, Anders Jonåker, Klas Eriksson.
Equmeniakyrkan Region Stockholm