Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.
21 april, 2020 17:30 - 20:30

Inställt: Nästa steg – Lyssna

Med anledning av den rådande situationen gällande det nya Coronaviruset, även kallat Covid-19, har vi beslutat att ställa in Aprilträffen för ”Nästa steg- Lyssna”

Träffen den 6e maj planeras i nuläget att bli av så vi rekommenderar er att anmäla er till den istället

https://equmeniakyrkan.se/kalender/nasta-steg-lyssna-4/

 

Alla regionala arrangemang är inställda fram till 30 april.

 

Allt Gott!

Equmenia och Equmeniakyrkan i region Stockholm

 

Som församling och enskilda översköljs vi av metoder och koncept som ska hjälpa oss vidare i vårt kristna liv och hjälpa församlingen att vara relevant och attraktiv. Många av dessa är både bra och hjälpsamma redskap. Men det finns också en annan sida av församlingens liv och utveckling. Den handlar om att lyssna inåt i våra hjärtan och lyssna till Guds röst i ordet och bönen och att söka Guds vilja tillsammans som församlingsgemenskap.

Under ett par kvällar vill Equmeniakyrkan Region Stockholm lyfta fram detta perspektiv på församlingens liv och utveckling. Vad innebär det att söka Guds vilja? Hur igenkänner vi Herdens röst i det brus vi möter i vår tid? Vad innebär Guds mission, sändning i er församlingen och i ditt liv? Hur ser din och församlingens djupaste längtan ut när det handlar om att leva nära Gud och dela evangelium med andra människor?

Upplägget är inspirerat av Ignatiansk andlighet. Under kvällen gör vi en bibelmeditation som följs upp av samtal och undervisning om andligt lyssnande och andlig läsning. Kvällarna kan ses som en fristående fortsättning och fördjupning på de Nästa steg – samlingar som var våren 2019.

Inbjudan gäller dig som är församlingsanställd, församlingsledare/ styrelseledamot och alla andra som är intresserad av församlingens liv och utveckling.

Båda kvällarna har samma innehåll, man anmäler sig till en av kvällarna. Kvällarna inleds med en enkel måltid för den som så önskar kl. 17:30 – 18:00. Programmet pågår kl. 18- 20:30.

  • Kvällen den 21 april är i Immanuelskyrkan, och leds av Jonas Eveborn och Klas Eriksson
  • Kvällen den 6 maj är på Bromma FHS, och leds av Lena Bergström och Klas Eriksson.

Ingen avgift, men kvällsmat/fika betalas på plats

Anmälan: Klicka här

Varmt välkomna!

/ Jenny Dobers, Anders Jonåker, Klas Eriksson.
Equmeniakyrkan Region Stockholm