Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.
6 oktober, 2020 17:30 - 7 oktober, 2020 20:00

Nästa steg – Lyssna

Som församling och enskilda översköljs vi av metoder och koncept som ska hjälpa oss vidare i vårt kristna liv och hjälpa församlingen att vara relevant och attraktiv. Många av dessa är både bra och hjälpsamma redskap. Men det finns också en annan sida av församlingens liv och utveckling. Den handlar om att lyssna inåt i våra hjärtan och lyssna till Guds röst i ordet och bönen och att söka Guds vilja tillsammans som församlingsgemenskap.

Under ett par kvällar vill Equmeniakyrkan Region Stockholm lyfta fram detta perspektiv på församlingens liv och utveckling. Vad innebär det att söka Guds vilja? Hur igenkänner vi Herdens röst i det brus vi möter i vår tid? Vad innebär Guds mission, sändning i er församlingen och i ditt liv? Hur ser din och församlingens djupaste längtan ut när det handlar om att leva nära Gud och dela evangelium med andra människor?

Upplägget är inspirerat av Ignatiansk andlighet. Under kvällen gör vi en bibelmeditation som följs upp av samtal och undervisning om andligt lyssnande och andlig läsning. Kvällarna kan ses som en fristående fortsättning och fördjupning på de Nästa steg – samlingar som var våren 2019.

Inbjudan gäller dig som är församlingsanställd, församlingsledare/ styrelseledamot och alla andra som är intresserad av församlingens liv och utveckling.

Båda kvällarna har samma innehåll, man anmäler sig till en av kvällarna. Kvällarna inleds med en enkel måltid för den som så önskar kl. 17:15 – 18:00. Måltiden betalas på plats. Programmet pågår kl. 18 – 20:30. Kvällarna leds av Jonas Eveborn, Lena Bergström och Klas Eriksson

6 oktober kl. 18:00-20:30, Bromma FHS. (Mat från kl. 17:15)

7 oktober kl. 18:00-20:30, Immanuelskyrkan Stockholm. (Mat från 17:15)

Ingen kursavgift, men kvällsmaten betalas av deltagarna på plats

Anmälan senast 29 sept.

Anmälan: Klicka här

 

Frågor? Kontakta Klas Eriksson klas.eriksson@equmeniakyrkan.ser 070-491 12 65

Vi kommer naturligtvis att se till att samlingarna genomförs på ett så Corona säkert sätt som möjligt.
Varmt välkommen!

Nedan hittar ni en hälsning från Klas och Lena