Laddar Evenemang

  Alla evenemang

  • Det här evenemanget har passerat.

Omtanke – utsatta EU-medborgare

17 Okt 12:30-17:00
| 50kr
Equmeniakyrkan
Stockholm
Nationellt
Diakoni
Region Stockholm

Samordnad hjälp av kyrkor i Stor-Stockholm
Det finns idag dag- och nattverksamhet inom Stockholms stad för de utsatta EU-medborgare som vistas i gatumiljö och sover utomhus. Det finns också ett antal mycket goda insatser i hemländerna.

Men VI SER STÖRRE BEHOV och vill utmana och inspirera fler att göra insatser i vår närmiljö. Det handlar om att möta medmänniskor, ge ett litet eller större stöd efter egen förmåga för att få fler att överleva, må bättre och motiveras att fortsätta strävan efter ett värdigare liv. Vi vet att det finns flera initiativ i Stor-Stockholm och vi tror att ännu fler skulle kunna komma igång. Relativt enkla insatser där församlingar i samarbete möter volontärer och kan anordna en enskild händelse, något som återkommer varje månad eller vecka.

Nu möts vi för att dela metoder, modeller, idéer, frågor med varandra. Vi hoppas på en stor samling och att vi i vinter och framöver är många som känner oss delaktiga i en större insats för de som riskerar hunger, köld, sjukdom och annan nöd.

Modeller och idéer för hållbara initiativ i församling; gemensam matlagning, lokal övernattning, dusch o rent under, frukost mm.

17 OKTOBER kl.12.30-17 (Lunch serveras från kl.11.30)
Filadelfia, Rörstrandsgatan 5 vid S:t Eriksplan
Kostnad: 50kr/anmäld, Lunch serveras till självkostnadspris
Föreläsning, workshops, intervjuer mm.

Vi som mötts för att ta initiativ till inbjudan ser gärna fler i planering för att göra dagen så bra som möjligt. Hör gärna av er, inte minst om ni har egna goda exempel att dela med er av! Vi vill erbjuda hjälp att komma igång med nya insatser, inbjuda till nätverk och samordning. Vill Ni vara med och planera, bidra med egna exempel eller ta ansvar för någon del av arrangemanget? Anmäl intresse att vara med den 21/8 kl.9.30-12 på Svenska Kyrkan Stiftskansli, Klara Södra Kyrkogata 1. Fler tillfällen att vara med i planering kommer att erbjudas.
Initiativtagare; Svenska Kyrkan, Ny Gemenskap, Filadelfiakyrkan, Frälsningsarmén, Immanuelskyrkan och Korskyrkan
Kontakt: magnus@nygemenskap.org

Pris:
50kr

Plats:

Filadelfiakyrkan
Rörstrandsgatan 5
Stockholm,11340Sverige
https://www.filadelfiakyrkan.se