Laddar Evenemang

  Alla evenemang

  • Det här evenemanget har passerat.

Pilgrim i stan

13 - 17 Jun
Equmeniakyrkan
Svealand
Utbildning
Lekmannautbildning
Region svealand

”Klimat – inom och omkring oss”
Pilgrimsdagar i Örebro
13-17 juni 2018

VÄLKOMMEN ATT VANDRA!
Temat för årets vandring är ”Klimat – inom och omkring oss” och vi kommer under dagarna att reflektera över klimatet i mötet mellan människor, jordens klimat, vilket klimat barn och unga möter med mera.

För femte året i rad inbjuder vi till Pilgrim i stan i Örebro. Onsdag den 13 juni till söndag den 17 juni vandrar vi på trottoarer och stigar; bland hus, i skogen eller vid sjökanten. Temat för årets vandring är Klimat i olika former. Klimat handlar om den värld vi lever i och hur vi tar hand om den, men klimat handlar också om hur vi bemöter varandra när vi möts på nätet eller i verkliga livet. Klimat handlar också om hur vi mår inombords. Detta och en hel del annat reflekterar vi över under dagens vandringar och kvällens föreläsningar, och vi lyfter det i de andakter vi samlas till.

Pilgrimsvandring är ett sätt att möta sig själv, medmänniskor, naturen och Gud. Under dagen har vi en medvandrare som introducerar dagens tema, och på kvällen, efter middagen i Betlehemskyrkan får vi en fördjupning i samma ämne.

Välkommen att vandra en dag, två dagar eller alla. Varje dag eller varannan, precis som det passar dig bäst. Kan du inte vara med och vandra är du välkommen till middagen och/eller kvällsprogrammet.

Läs mer (pdf)