Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Regionscoutläger Tjurk 2020

27 jul - 1 aug

Tyvärr är regionscoutlägret Tjurk inställt pga Covid-19. 

Lägret planeras att genomföras sommaren 2022.

 

Välkommen till Equmenia Syds regionscoutläger på Tjurkö i Karlskrona skärgård.

Tjurkö har fått sitt namn efter Tjurk, Tiörkö, thiudhk, thiurköön med betydelsen bergshöjden, klippön eller klippan i havet.

Tjurkö, den minsta av storöarna, söder om Karlskrona är en mycket speciell ö med en vacker natur och ett händelserikt förflutet. De äldsta bosättningarna är från 400-talet e.Kr. men det var på mitten av 1800-talet som ön verkligen levde upp. Då började man bryta granit i stor skala och det kom arbetare från hela Europa till Tjurkö. Vår lägerplats ligger nära havet med tillgång till ett mindre stenbrott.

Här kommer du att ha möjlighet att umgås scouterna från din kår men också lära känna många nya scouter från andra kårer. Du får laga mat över öppen eld (om det inte blir eldningsförbud), gå på roliga lägerbål, bada och paddla kanot, drömma dig bort och vara närvarande i stunden, slappa inne i tältet och fika i kiosken, spela spel och göra hantverk, delta i andakter och utforska din tro men framför allt får du vara en del av en större gemenskap och ha en fantastiskt bra vecka!

Är du intresserad av att följa med, kontakta en Equmeniascoutkår nära dig!

Sista anmälningsdag är den 31 maj.

Detaljer

Börjar:
27 jul
Slutar:
1 aug
Evenemang Kategorier:
, , ,