Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Regionstämma Equmenia Mitt

17 okt 10:00 - 13:00

Lördag 17/10 kl 10.00-13.00.

Nytt upplägg!

I år ses vi på fyra olika platser för att genomföra Equmenia Mitts regionstämma. Vi kommer att använda tekniken för att koppla ihop dessa fyra platser så att vi alla ses online.

Vi hoppas att det ska ge fler möjligheten att vara med då resvägen kortas för många. Men också att vi får testa nya sätt att genomföra demokratiska processer. Eftersom vi inte kommer att vara så jättemånga på varje plats så kan vi sitta med goda avstånd. På varje plats kommer att finnas förpackat fika av enklare variant, plus kaffe och te. Vill man däremot ha något mer rejält som en smörgås så får man ta med det själv.

Regionstämman börjar kl 10.00. Förutom att man ses på dessa fyra platser så finns också ett presidium som ska leda mötet. Presidiet kommer ni att möta online. På varje plats finns en mötesledare som kommer att hjälpa er lokalt att diskutera, rösta och annat som kan vara viktigt. Hela regionstämman avslutas senast kl 13.

Här kan du anmäla dig till stämman. Du kan självklart vara med som ombud för din förening, men även bara som övrig besökare! Vi behöver din anmälan senast 5 oktober.

Stöde

Bethel i Stöde

Hudiksvall

Missionskyrkan i Hudiksvall

Falun

Nybrokyrkan i Falun

Örbyhus

Björkbackskyrkan i Örbyhus

 

Ombud

Alla föreningar i Equmenia Mitt har rätt att skicka minst två ombud till regionstämman. Ombuden kan vara gammal eller ung. Ledare i föreningen eller deltagare i föreningen! Det viktiga är att ombudet ska vara medlem i den lokala föreningen.

Utdrag ur Equmenia Mitts stadgar:

Till regionstämman har lokalföreningarna rätt att utse ombud, enligt följande:
 upp till 50 medlemmar ger rätt till två ombud
 51-100 medlemmar ger rätt till tre ombud
 101-300 medlemmar ger rätt till fyra ombud
 301-600 medlemmar ger rätt till fem ombud
 601 eller fler medlemmar ger rätt till sex ombud

Självklart får man gärna vara med på stämman även fast man inte är ombud. Så se till att ni blir en grupp från er förening som kommer med!

Vad kommer vi prata om?

Det finns ett antal frågor som alltid beslutas om på regionstämman. Det handlar tex om medlemsavgiften till regionen, beslut om verksamhetsplan, osv. Tid kommer också att finnas för att fundera kring framtiden och vad som ska finnas i fokus då.

Det finns också möjlighet att skicka in motioner till stämman. Kanske är det något särskilt som ni tycker att regionen ska satsa på? Det kan handla om stort som smått! Ta chansen att påverka även i förväg. Varför inte sätta er med scouterna, tonåringarna eller barnkören för att se vad de skulle vilja påverka!? Tips på hur man skriver en motion kommer att finnas på hemsidan. Motioner ska skickas till mitt@equmenia.se senast 17 juli. Motioner kan skickas in från föreningar och medlemmar.

Senast en månad innan kommer det att finnas handlingar till stämman. Där kan man mer i detalj se vad som kommer att tas upp. Men vi hoppas att tidigare kunna uppdatera hemsidan med frågor som är aktuella.

Här finns handlingarna.

Detaljer

Datum:
17 okt
Tid:
10:00 - 13:00
Evenemang Kategori:

Arrangör

Equmenia Mitt
E-post:
mitt@equmenia.se
Webbplats:
https://equmenia.se/mitt/