Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.
22 augusti, 2020 10:30 - 15:00

Samtalsdag om nyårslägret i Hemavan

Equmenia Nord vill vara ett sammanhang där barn och unga får växa. Där de får växa tillsammans med varandra och med Jesus. Vi vill vara med och förmedla och gestalta tro, hopp och kärlek i mötet med de unga som växer upp i vår del av vårt land idag.

Genom bland annat läger, ledarutbildningar och besök i föreningar vill vi som region vara med och stötta det viktiga arbete som sker i alla Equmeniaföreningar i vår region. Ett arbete som får betyda så mycket för så många här och nu, men också för framtiden.

Vi längtar efter att än mer få se föreningar och församlingar i region Nord vara sammanhang där tro och församlingstillhörighet växer över tid och blir till en tro och tillhörighet som håller långsiktigt. Med anledning av detta vill vi samla alla vi församlingar och föreningar i regionen till en samtalsdag om vårt gemensamma regionala arbete, med fokus denna dag på nyårslägret.

Varmt välkomna till denna samtalsdag!

Tid och plats

Vi samlas i Equmeniakyrkan Skellefteå lördagen den 22 augusti 10:30-15:00, med drop-in-fika från 09:45. Möjligheten finns även att vara med digitalt via Zoom ifall man saknar möjlighet att vara med på plats.

 

För de som är med digitala via Zoom används denna länk: https://zoom.us/j/91413398334

Koppla upp dig på Zoom i god tid innan utsatt tid! Har ni frågor kring Zoom är ni välkomna att kontakt oss, se kontaktuppgifter nedan.

Program

09:45 Drop-in-fika + val av lunch

10:30 Andakt

10:45 Inledning

11:00 Vi och omvärlden: intern- och omvärldsanalys

12:00 Lunch

13:00 Samtal i smågrupper

13:30 Samtal i helgrupp

14:30 Läget utifrån covid-19

15:00 Slut

För vem?

Vi vet att nyårslägret i Hemavan har haft och har stor betydelse för många ungdomar i vår region. Genom åren har många ungdomar fått möta Gud och upptäcka mer om sig själv samtidigt som man fått vänner för livet.

Vi tror att nyårslägret är en av de viktiga samlingsplatser som vi har i vår region. Att nyårslägret är ett verktyg för att vi ska uppfylla våra visioner om att få vara en kyrka för hela livet och där vi får växa i gemenskap med varandra och Jesus.

Eftersom vi tror att nyårslägret är så viktigt för oss som region och något som vi bär gemensamt vill vi inbjuda alla församlingar och föreningar i vår region till denna samtalsdag om nyårslägret.

Det är en viktig dag med samtal om vad vi längtar få se bland barn och unga i våra församlingar och föreningar och nyårslägrets roll och funktion i detta. Vi önskar att varje församling respektive förening deltar med åtminstone en person på samtalsdagen, d.v.s. gärna minst två per församling/ort. Finns intresse så får det gärna vara fler från varje församling/förening.

Kostnad

Samtalsdagen är gratis och det bjuds på lunch och fika.

Anmälan

Till samtalsdagen krävs ingen formell anmälan, men vi önskar att respektive församling och förening meddelar senast 17/8 om vilka från er församling/förening som deltar på samtalsdagen, gärna via mail till joel.jonsson@equmenia.se.

Kontakt

Har ni frågor eller funderingar är ni varmt välkomna att kontakta någon av oss anställda på regionen. Kontaktuppgifter finns nederst på regionens startsida.