Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.
2 januari, 2021 - 6 januari, 2021

Ska´ut; Gul Del

Vad är Ska’ut?

Ska’ut är Equmeniascouts grundläggande ledarutbildning. Här får du lära dig grunderna inom scouting, tillfälle att reflektera över ditt förhållande till Gud, planera och genomföra hajker, känna på hur de är att vara ledare samt lära känna dig själv bättre.

Utbildningen riktar sig till dig som vill utvecklas, utmanas och bli ledare i scouterna. Men är också öppen för alla som vill uppleva friluftsliv i liten grupp och få inspiration att fortsätta som ledare. För att gå kursen ska du ha slutat grundskolan, dvs vara född 2004 eller tidigare, någon övre åldersgräns finns inte.

Ska´ut är uppdelad i tre delkurser Delarna har sin egen särprägel men bygger på varandra:

Grön del: genomförs utomhus under sommarhalvåret på Ladtjärnstorp och tar upp ämnen som ledarskap, kristen tro, friluftsmetodik, miljö och projektarbete.

Gul del: går av stapeln under vintern och är inomhus. Ämnena för den här delen är människosyn, barns utveckling, programuppbyggnad, scoutings grund och kristen tro.

Blå del: är den avslutande kursen som genomförs under våren och här tillämpas kunskaperna från Grön och Gul del samt ger praktisk erfarenhet av att vara ledare.

Folder

Kontakt:
Anja Wändal föreningsutvecklare
telefon: 070-217 46 33
epost: anja.wandal@equmenia.se